Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pericol de explozie la aragazele și plitele incorporabile produse în Turcia

in Diverse/ExtraNews de

Vineri 10 noiembrie 2017 s-a emis o notificare prin sistemul de alertă RAPEX(Sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informații privind produsele periculoase între Comisia Europeană și Statele Membre ale Uniunii Europene) care semnala prezența pe piața europeană a unor aragaze și plite incorporabile produse în Turcia sub brandurile Siemens, Bosch și Neff, care au probleme la un racord de alimentare, iar în anumite situații pot avea loc scurgeri de gaz, apărând astfel un risc de explozie.
În țara noastră sunt afectate un număr limitat de aragaze produse în perioada august 2006-octombrie 2011 și plite din inox incorporabile, pe gaz, de 60 cm lățime, cu butoanele de control aflate pe partea dreaptă, produse în perioada ianuarie 2009-octombrie 2011.
În România, aceste aparate au fost comercializate sub marca Bosch, iar compania producătoare, BSH Electrocasnice, a declanșat deja o campanie de remediere.
Pot să apară cazuri rare în care racordul de conectare pentru gaz poate fi deteriorat. Ca rezultat, pot să aibă loc scurgeri de gaz și în cazuri extrem de rare poate apărea un risc de explozie.
Proprietarii aparatelor defecte, pentru a evita orice potențial pericol, trebuie să oprească imediat alimentarea cu gaz a aparatului, să întrerupă utilizarea acestuia până după înlocuirea racordului de conectare și trebuie să contacteze firma producătoare.
Compania BSH Electrocasnice se oferă să înlocuiască gratuit racordul de conectare de către un tehnician de service autorizat. Înlocuirea este realizată la domiciliul proprietarului și rezolvă în totalitate problema, este gratuită și nu necesită o cheltuială sau un efort suplimentar din partea clientului.

BSH Electrocasnice SRL este filiala concernului german BSH Hausgeräte GmbH.
Sediu social: Șos. București-Ploiești nr. 19-21, Băneasa Center, etaj 1, sector 1, București.
Telefon Contact: 021-203.97.78


Ultimile din

Mergi la SUS