Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Performanta medicala in Israel. Un copil de 12 ani a fost salvat dupa ce a fost decapitat in urma unui accident: „Capul s-a desprins aproape complet de la baza gatului”

in Sanatate de

Medicii din Israel au reusit sa salveze un copil arab palestinian, in varsta de 12 ani, dupa ce a fost decapitat, lovit fiind  de o masina in timp ce mergea cu bicicleta luna trecuta, anuntat presa israeliana si Ambasada Israelului in Romania.

O rana de acest tip este aproape intotdeauna fatala. Cu toate acestea, Suleiman Hassan a fost externat saptamana aceasta de la Centrul Medical Hadassah Ein Kerem din Ierusalim, viata sa fiind salvata de o operatie complicata de urgenta urmata de terapie intensiva.

Chirurgii ortopezi Dr. Ohad Einav si Dr. Ziv Asa au explicat ca cea mai grava dintre ranile suferite de Suleiman in urma accidentului a fost o fractura la nivelul conexiunii interne dintre cap si gat, impreuna cu ruperea tuturor ligamentelor de sustinere.

„Din cauza ranilor grave, capul s-a desprins aproape complet de la baza gatului”, a declarat Einav.

Copilul a fost transportat pe calea aerului la centrul medical din Valea Iordanului. Medicii au estimat ca sansele sale de supravietuire sunt de 50-50.

In cadrul unei proceduri chirurgicale care a durat cateva ore, Einav si Asa au reparat zona cu ajutorul unor „placi si fixari noi”, a spus Einav. „Capacitatea noastra de a salva copilul s-a datorat cunostintelor noastre si celei mai inovatoare tehnologii din sala de operatie”.

Suleiman a plecat acasa purtand o atela cervicala pentru a-l ajuta sa se recupereze complet. Einav a precizat ca copilul nu sufera de deficiente neurologice sau de disfunctii senzoriale sau motorii.

„Fiti binecuvantati cu totii”, a spus tatal lui Suleiman catre personalul medical in timp ce paraseau spitalul. „Va voi multumi toata viata pentru ca mi-ati salvat unicul meu fiu drag. Datorita voua si-a recapatat viata chiar si atunci cand sansele erau mici si pericolul era evident. Ceea ce l-a salvat au fost profesionalismul, tehnologia si luarea rapida a deciziilor de catre echipa de traumatologie si ortopedie. Tot ce pot spune este un mare multumesc.”

Ultimile din

Mergi la SUS