Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Percheziții în Iași, Roman și Prahova într-un dosar în care 120 de persoane sunt acuzate că și-au exploatat proprii copii prin obligarea la comiterea de furturi atât în România, cât și în Franța.

in ExtraNews de

Luni dimineață procurorii DIICOT din Iași împreună cu polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate Iași au efectuat simultan 25 de percheziții domiciliare în Iași, Roman și județul Prahova într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracțional de persoane acuzate că și-au exploatat proprii copii prin obligarea la comiterea de furturi atât în România, cât și în Franța.
În paralel, în Franța, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Judiciară din Paris desfășoară o acțiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din același grup infracțional.
Pe teritoriul României și cel al Franței sunt vizate circa 120 de persoane, între acestea fiind 70 de minori cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani.
Într-un comunicat al DIICOT se arată:”Membrii grupării și-au exploatat proprii copii minori, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, determinându-i să comită furturi din buzunare, din genți sau din incinta unor societăți comerciale, bunurile fiind însușite de membrii grupării. Minorilor li s-a impus să fure constant, susținând în acest mod stilul de viață parazitar al părinților. Membrii grupării infracționale și-au exploatat proprii copii minori atât pe raza municipiului Iași cât și în Paris. Aceștia au fost determinați și îndrumați să comită furturi din buzunare în mijloacele de transport în comun, stațiile R.A.T.P. și incinta marilor complexe comerciale. Bunurile sustrase constând în portofele, aparate telefonice, sume de bani sau alte bunuri de valoare erau predate părinților care le valorificau”.
Procurorii DIICOT mai arată că după ce minorii erau instruiți în municipiul Iași “erau duși în Paris, în mai multe tabere, de unde ulterior erau îndrumați de proprii părinți în activitatea infracțională”.
Ampla acțiune este desfășurată de 140 de polițiști din cadrul B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Bacău și B.C.C.O. Ploiești cu sprijinul I.T.P.F. Iași și a Grupării de Jandarmi Bacău.

 


Ultimile din

Mergi la SUS