Pentru trei bărbaţi din Dolj a fost nevoie de intervenţia a două echipaje de poliţie pentru ca aceştia să poată fi aduşi în centrul de carantină. „Atâta inconştienţă n-am văzut“

in ExtraNews de

Cei trei bărbaţi sunt din localitatea doljeană Sadova. A fost nevoie de intervenţia a două echipaje de poliţie pentru ca aceştia să poată fi aduşi la Craiova, în centrul de carantină. Cel care a descoperit că cei trei veneau chiar din provincia Lodi a fost medicul de familie din comună.

Bărbaţii au declarat autorităţilor locale că nu au trecut prin nicio regiune italiană vizată de măsurile de carantină din cauza coronavirusului. „Cei trei au minţit, au fost chiar în Lodi, acest lucru l-a aflat medicul de familie şi imediat am dispus să se ia măsuri, conform procedurilor pe care le avem“, a declarat Ludmila Prunariu, director DSP Dolj.

Cei trei bărbaţi au fost aduşi cu o ambulanţă după miezul nopţii la centrul de carantină din Craiova. A fost nevoie de ajutorul poliţiştilor pentru ca aceştia să fie convinşi să urce în salvare. „Atâta inconştienţă n-am văzut. Din fericire i-am găsit pe toţi la domiciliu, dar foarte greu am reuşit să-i convingem“, a declarat medicul care s-a deplasat la Sadova să-i aducă pe bărbaţi.

Cei trei se află deja în carantină şi vor rămâne izolaţi în următoarele 14 zile. În Dolj, 124 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. Patru dintre ei au venit din China, iar restul din apropierea regiunilor italiene care se află în carantină.