Pensia minimă a fost mărită! Românii vor primi câte 120 de lei în plus

in ExtraNews/Politic de

Guvernul a majorat pensia minimă garantată prin ordonanță de urgență. Românii vor primi 120 de lei în plus la valoarea de până acum. Măsura se aplică începând cu 1 iulie 2018.

Pensia minimă ajunge de la 520 de lei la 640 de lei, iar punctul de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei.

Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%. Conform OUG nr. 6/2009, de această pensie minimă garantată beneficiază pensionarii din sistemul public de pensii şi cei din sistemul militar de pensii, indiferent de data pensionării, care au domiciliul în România și au pensia mai mică decât nivelul indemnizaţiei sociale, adică primesc mai puțin de 520 de lei.

În plus, se acordă fiecărui urmaș în parte, dacă pensionarii beneficiază de pensie de urmaș. Executivul a transmis printr-un comunicat de presă că micșorarea contribuției nu afectează valoarea nominală din prezent.

„Suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puțin aceeași, anul viitor, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creșterii salariului mediu cu 20%, de la 1 ianuarie 2018, măsură pe care guvernul o are în vedere în perioada imediat următoare”, se arată în comunicatul remis de Guvern.

Informaţiile publicate de ESKAPE.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar cu acordul nostru, în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor și atrage consecințele prevăzute de aceasta. https://www.eskape.ro/pensia-minima-a-fost-majorata-romanii-vor-primi-cate-120-de-lei-in-plus/