Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

PEISAJUL RUSESC! INCIDENTE OZN CARE SFIDEAZĂ ORICE EXPLICAȚIE

in Stiinta de

Întâlnirile cu ocupanții unor OZN-uri nu reprezintă, desigur, un fenomen tipic american, chiar dacă în America numărul de asociații dedicate studierii fenomenului, numărul de cazuri, sunt incomparabil mai mari.

Pentru a prezenta si un alt mod de percepție, vom reproduce câteva cazuri raportate din Rusia, care, chiar dacî nu par atât de spectauloase, sunt în măsură să ne dea o imagine mai completă asupra amplorii fenomenului.

Așa cum scriu Vladimir Ajaja, directorul Comisiei pentru studiul fenomenelor paranormale a Societății de Radioelectonica și Telecomunicații din Moscova și E. Kruselnițki, în cartea NLO Vokrug Nas (1992), bioloaga S. M. Gainulina lucra la institutul de Biofizică din Puscino, oraș aflat la 100 km spre sud de Moscova. În noaptea de 2 spre 3 octombrie 1977 nu putea dormi și a ieșit pe balconul apartamentului, aflat la etajul nouă, cu perspectivă largă spre râul Oka. Vede apărând o sferă metalică incandescenta, care se oprește plutind la circa 300-400 de metri de blocul ei. Din sferă se desprind 15-20 de bastoane care se împrăștie către diferite părți ale orașului. Trei dintre ele veneau spre blocul lor. Când s-au apropiat, martora își dă seama că erau de fapt oameni zburători, îmbracați în haine militare. Fețele lor tinere erau rigide, lipsite de orice expresie. Unul dintre ei zboară spre balconul vecin, martora are pentru o clipă o spaimă ca nu cumva apariția să provoace scandal și-i face semn. Zburătorul se oprește și coboară lângă ea. Zâmbește și i se adresează în rusește invitând-o la o discuție.

Gainulina considerase totdeauna fenomenul OZN o aiureală și nu fusese interesată niciodată de extratereștri. De data aceasta însă, își dă seama că este martoră la o întâlnire cu reprezentatul unei civilizații nepământene.

Femeia invită ciudatul musafir în casă. Acesta îi spune că poate vorbi în limba în care se programează și poate lua orice înfățișare, întrucât venind incoace au văzut niște soldați în post, au luat chipul lor, dar apoi, și-a dat seama că o altă înfățișare ar fi mai potrivită, drept pentru care va lua figura unui intelectual agreabil, de 45 de ani, cu ochelari. Cu ajutorul unui mic aparat pe care îl avea in mână era în stare să proiecteze în jur cele mai diferite peisaje ca ilustrare pentru subiectele pe care le discutau. Se văd astfel, pe rând, ba în preistorie, ba pe o plantație de droguri într-o junglă, ba în mijlocul confruntărilor din Ulster etc. Rostul acestor demonstrații, spune vizitatorul, este studierea reacțiilor interlocutoarei.

Imaginile pe care le-au construit oamenii despre Universul în expansiune sau în contracție, spune el, sunt simple modele la nivelul puterii noastre de înțelegere, dar care sunt incorecte. El a venit, de pildă, de atât de departe, încât nici nu se poate explica prin terminologia de care dispune știința pământeană.

Fiind întrebat de ce nu iau legatura cu noi pe față, vizitatorul răspunde că Ei ne studiază de foarte multă vreme și sunt pe deplin lămuriți privitor la noi, dar este foarte greu să stabilească relații complete cu noi. Îi derutează pulverizarea noastră în țărișoare care se războiesc între ele. În tot Universul nu există o debandadă asemănătoare. Dar ce e mai rău, moștenirea întunecată, animalică, din noi este încă foarte puternică. Oamenii sunt, fără excepție, niște ființe nedesăvârșite, cu o gândire greoaie și ineficientă. Deci, contactele de față între civilizațiile extraterestre și noi sunt, deocamdată, excluse, din cauza agresivității oamenilor. În plus, știința pământeană, pentru comoditatea și liniștea sa, folosește toate pretextele imaginabile pentru a impiedica recunoașterea gesturilor de apropiere pe care civilizațiile extraterestre le-au făcut. Din toată murdăria în care zace, omenirea trebuie să găsească singură calea spre ieșire.

Întrebat care va fi soarta civilizației pământene, vizitatorul răspunde, evaziv, că oricum, planeta nu o să dispară. Părea că soarta oamenilor nu-i preocupă prea mult. Nu înțeleg sentimentele de iubire și ură pe care le nutrim pentru semenii noștri și consideră că suntem robii unei țesături de iluzii cu care am fost îndoctrinați de mici și din care nu putem scăpa. Ei consideră, de pildă, că actul reproducerii trebuie să fie o datorie, nu rodul unei pasiuni. Dar îi place să constate că unii oameni pun la inimă problemele planetei și ale omenirii în ansamblu.

Moartea, așa cum o înțelegem noi, este doar o reflectare a modului nostru de gândire nedesprins de animalic. Viața este veșnică, iar moartea nu este decât un proces în care noi dezbrăcăm o haină biologică, altfel spus, trecem dintr-o etapă biologică la următoarea.

Discuția fiind terminată, vizitatorul își ia zborul de pe balcon, se transformă din nou, într-un baston, se întâlnește cu celelalte, care vin din diverse direcții, intră în sfera luminoasă, care, apoi, se topește în văzduh. În cursul întregii discuții, soțul și fiica ei dormeau în camerele de alături, fără să fi auzit ceva.

În zilele care au urmat, cazul a fost studiat și discutat în detaliu de investigatorii OZN. S-a remarcat, între altele, lipsa de logică a unora dintre gesturile și afirmațiile vizitatorului. De pildă, Ei spun că ne cunosc foarte bine, dar în acelasi timp simt nevoia să facă anchete sociologice între nespecialiști, ocolind ceea ce știința pământeană le-ar putea pune la dispoziție prin studii deja publicate. Sau gândirea noastră „greoaie și ineficientă”nu se poate ridica la nivelul raționamentelor lor? Se pare că singura conluzie logică este că, în toate aceste întâlniri, Ei ne tratează ca pe niște copii, nu le prea pasă de lipsa de logică a răspunsurilor pe care ni le dau, mai importantă fiind respectarea condiției de neamestec în evoluția noastră.

 


Ultimile din

Mergi la SUS