Peisaje dezolante în munţii României! Iată cum arată dezastrul defrişărilor din Carpaţi!

in Diverse de

În România, dezastrul defrişărilor a fost văzut de la înălţime chiar de ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer. Semnalul de alarmă a fost tras însă de alpinistul Alex Găvan, consilierul doamnei ministru.
Directorul executiv al Environmental Investigation Agency împreună cu doamna ministru şi consilierul ei, au survolat zonele cu tăieri de păduri din Munţii Făgărașului, Piatra Craiului, Bucegi, Iezer Păpuşa şi Leaota.

Alex Găvan a postat imaginile pe contul său de Facebook.

„Munţii mei iubiţi au cancer. Munţii noştri au cancer. Un mare cancer a cărui cauză suntem chiar noi, oamenii, şi la a cărui extindere contribuim din plin. Prin neimplicare, prin ignoranţă, prin lipsă de educaţie, prin lipsa de compasiune, prin egoism şi prin faptul că prea puţin ne asumăm să lăsăm o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Credem că totul ni se cuvine, aici şi acum”, a scris Alex Găvan.

Semnalează faptul că „ultimele zone de sălbăticie autentică din Europa sunt aici, la noi, în Carpaţi” şi că „singurul timp rămas este cel al acţiunii”.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristina Paşca Palmer, spunea, pe 8 februarie, că l-a cooptat în echipa de consilieri pe Alex Găvan, alpinist român de înaltă performanță si totodată un activ iubitor de mediu și natură, valori pe care ministrul spune că le împărtășeşte.

Alex Găvan este un experimentat alpinist și un bun fotograf. A cucerit vârfurile Gasherbrum I și Makalu.

La data de 2 octombrie 2006, când a urcat pe Cho Oyu. a devenit cel mai tânăr alpinist român care a reușit ascensiunea unui optmiar.