PEDEAPSA CAPITALA, reintrodusă în România. Sunteți de acord cu această măsură? Cazul fetelor ucise de Gheorghe Dincă îi revoltă și îi întristează pe români

in ExtraNews de

Peste 100.000 de români au semnat o petiție online pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, drept reacție după crimele odioase din Caracal comise de Gheorghe Dincă.

Pedeapsa capitală a fost abolită în țara noastră imediat după Revoluție, în anul 1990, iar acum foarte mulți români regretă asta.

Oamenii cer modificarea Codului Penal pentru înăsprirea pedepselor pentru cei care comit crime sau violuri. Oamenii vor minim 25 de închisoare pentru infracțiunea de abuz sexual, în loc de minimum 3 ani cât prevede actuala lege. Românii spun că inclusiv pedeapsa cu moartea e de luat în calcul în cazul unor crime precum cele comise la Caracal.

Cazul fetelor ucise de șoferul Gheorghe Dincă îi revoltă și îi întristează pe români, asta după ce autoritățile au picat din prima clipă examenul competenței. Semnatarii petiției sunt de părere că doar o lege mai drastică cu pedepse mai dure pot preîntâmpina ca alte cazuri Caracal să se producă pe viitor, scrie fanatik.ro.