Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Parlamentul iranian, a afirmat că Statele Unite sunt versiunea „internațională” a rețelei teroriste Stat Islamic

in Extern/ExtraNews de

Liderii regimului islamist din Iran au acuzat vineri că Statele Unite și Arabia Saudită au oferit susținere rețelei teroriste Stat Islamic pentru a comite atentatul din Iran în urma căruia au murit 17 oameni.
Există informații că în atacurile care vizau simultan parlamentul țării și Mausoleul Ayatollahului Ruhollah Khomeini, au fost uciși 10 agenți guvernamentali, cinci civili și doi atentatori.
Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a declarat într-un mesaj de condoleanțe că teroriștii nu vor „afecta voința națiunii iraniene, dar rezultatul va fi creșterea sentimentelor de ură față de Statele Unite și pentru acoliți precum Arabia Saudită”.
În ceea ce privește Arabia Saudită, anchetatorii încearcă să stabilească dacă aceasta a avut vreun rol în atacul terorist din Teheran.
Cu prilejul funerariilor victimelor, președintele Parlamentului din Iran, Ali Larijani, a declarat că Statele Unite sunt versiunea „internațională” a rețelei teroriste Stat Islamic și făcând aluzie la recentul contract uriaș de armament încheiat de SUA cu Arabia Saudită, a fost acuzat Washingtonul că „a vândut democrația.”
Mii de oameni prezenți la înhumarea victimelor, au scandat:„Moarte Statelor Unite”, „Moarte pentru Al-Saud(familia regală din Arabia Saudită)”și „Nu ne temem!”

 

Mergi la SUS