Parlamentul European o susţine pe Laura Codruţa Kovesi ca procuror-șef european

in ExtraNews de

Parlamentul European a anunțat oficial că susține candidatura la funcția de procuror-șef european a Laurei Codruța Kovesi. Președintele PE a trimis o scrisoare, care, de altfel, i-a fost adresată Ministrului George Ciamba, ca reprezentant al președinției rotative românești a Consiliului European.

Scrisoarea de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror european a fost postată și pe Twitter de Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European.

„Laura Codruţa Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru  şefia Parchetului European. Ea are toate calităţile necesare pentru a face o treabă excelentă. Avem nevoie de mai multe femei extemplare precum Laura Codruţa Kovesi în posturi de conducere”, a scris Tajani pe Twitter.

Scrisoarea este adresată Consiliului European, însă, pentru că România deține Președinția rotativă, destinatarul este George Ciamba.

https://twitter.com/EP_President/status/1104049706341199873/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1104049706341199873&ref_url=https%3A%2F%2Fobservator.tv%2Fpolitic%2Fparlamentul-european-sustine-laura-codruta-kovesi-286990.html

Pentru funcția de procuror-șef european, Parlamentul European și Consiliul urmează să se pună de comun acord, pentru a decide candidatul care va prelua acest portofoliu. Parlamentul European și-a proclamat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi după ce procurorul român a câștigat voturile în 2 comisii din Europarlament.