Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Parlamentarii vor pensii speciale și pentru… primari!

in Politic de

Conform proiectului, depus, culmea, de un fost primar liberal, edilii ar urma sa primeasca in plus la pensie patru sute de lei lunar pentru fiecare mandat informeaza stirilekanald.ro

CORNELIU OLAR: Eu imi retrag numai semnatura mea. Procedura isi urmeaza cursul proiectul va ramane in parlament, se va dezbate…o sa vedeti ca ramane in parlament. Sa nu credeti ca parlamentarii nostri nu voteaza de multe ori si cum ii duce.

Cam asa stau lucrurile atunci cand vine vorba de pensiile speciale ale alesilor locali. Mai multi senatori si deputati de la PSD, PNL, PMP si UDMR au depus o initiativa legislativa la Camera Deputatilor prin care propun acordarea unei indemnizatii pentru limita de varsta primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene.

LAURENTIU LEOREANU: Este intradevar o presiune marita din teritoriu acolo unde promarii solicita datorita faptului ca au detinut aceasta functie si contributiile pentru fondul de pensii nu au fost semnificative – DIN /pensii speciale primari

DOINA PANA: Primari care au fost inca dinainte de revolutie primari si in momentul in care s-au pensionat aveau o pensie de circa 1000-1100 de lei. Tocmai pe motiv ca ei primesc indemnizatii si nu primesc salarii. – DIN FMI.

In proiect se prevede ca indemnizatia de varsta pentru alesii locali ar trebui sa se acorde incepand cu anul 2019.

CORNELIU OLAR: Sa stiti ca nu m-am dus cu majorare foarte mare, m-am dus cu 0.25 la suta din salariu minim garantat. Deci ar veni 400 si ceva de lei pe mandat.

Iar daca luam in calcul maximul de mandate pe care le poate avea un primar ajungem la o suma ….cu adevarat speciala.Nu mai putin de 1350 de lei, in plus la pensie!

Conducerea PNL le-a cerut senatorilor si deputatilor liberali sa isi retraga semnaturile de pe acest proiect.

LAURENTIU LEOREANU: Partidul National Liberal nu va sustine acest lucru pentur ca consideram ca nu este o oportunitate DIN /pensii speciale primari.

Aceeasi viziune o au si colegii lor de la USR

CRISTIAN SEIDLER: Nu se justifica prin nimic, nu exista nici un argument pentru care aceste pensii speciale ale alesilor locali ar trebui sa existe. Noi nici macar nu am fost invitati sa semnam un asemenea proiect.

Initiativa legislativa se afla in dezbatere publica la Camera Deputatilor pana in data de 16 aprilie.

Sursa: stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS