Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Parlamentarii din Ucraina nu mai au imunitate din 1 ianuarie.

in Extern de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Imunitatea parlamentarilor din Ucraina a fost ridicată începând cu 1 ianuarie, în urma unei decizii a Radei, care a adoptat proiectul de lege pentru modificarea articolului 80 din Constituția țării. Decizia a intrat în vigoare în prima zi anului 2020, informează kyivpost.com.

Legea înlătură din articolul 80 din Constituție dispoziția care prevede că parlamentarii nu pot fi urmăriți, reținuți sau arestați fără acordul Radei (Parlamentul Ucrainei) și că li se garantează imunitatea parlamentară.

În articol a rămas o singură dispoziție. Aceasta afirmă că parlamentarii ucraineni nu poartă răspundere legală pentru rezultatele la vot sau declarațiile făcute în parlament sau în organismele sale, cu excepția răspunderii pentru calomnie sau defăimare.

La sfârșitul lui 2019, președintele ucrainean Vladimir Zelensky a semnat legea nr. 2237, aducând legislația ucraineană privind imunitatea deputaților în conformitate cu Constituția Ucrainei și îndeplinind astfel una dintre promisiunile făcute în campania electorală.

Conform amendamentelor adoptate, cererea de autorizare a reținerii, selectarea măsurii de reținere (reținerea în arest, arestul la domiciliu), și alte acțiuni din investigație trebuie să fie convenite cu procurorul general.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS