Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Părinții vor avea 17 lei în plus, pe lună, să-și crească copilul! Guvernul a adoptat majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului şi a punctului de pensie

in ExtraNews de

Guvernul a adoptat miercuri modificările aduse Codului Fiscal, printre care şi majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului şi a punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2018, respectiv 1 iulie 2018.

Indemnizaţia minimă de creştere a copilului se va majora, de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei, faţă de 1.233 de lei, cât este în prezent, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă adoptată astăzi de Guvern. Pentru asigurarea acestei majorări, indemnizaţia de creştere a copilului nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la Indicele Social de Referinţă (ISR).În prezent, valoarea ISR este stabilită la 500 de lei, iar indemnizaţia va avea valoarea a 2,5 ISR.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă, începând cu 1 iulie 2018, va creşte pensia minimă de la 520 de lei la 640 de lei, precum şi punctul de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. Aceste măsuri vin la pachet cu reducerea procentului de plată către Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,75%, fără a fi afectată valoarea nominală din prezent.

Mai precis, suma care este achitată astăzi către administratorii Pilonului II va fi cel puţin aceeaşi, anul viitor, dar scăderea procentului este necesară ca urmare a creşterii salariului mediu cu 20%, de la 1 ianuarie 2018, măsură pe care guvernul o are în vedere în perioada imediat următoare.

Sursa: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS