Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Păreri, soluții sau doar aprecieri „la cald” după demisia premierului Mihai Tudose

in ExtraNews/Politic de

În ședința de luni, 15 ianuarie, membrii Comitetului Executiv Național al PSD au decis, prin vot, retragerea sprijinului politic pentru prim-ministrul Mihai Tudose.

Surse din cadrul ședinței au arătat că, au fost doar patru voturi împotriva retragerii sprijinului politic și patru abțineri. Premierul Mihai Tudose a demisionat.

Guvernul României a anunțat printr-un comunicat de presă, că: „Premierul Mihai Tudose și-a înaintat în această seară demisia din funcție, urmând ca marți să fie transmisă Administrației Prezidențiale o adresă oficială în acest sens.”

„Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Ce a spus premierul după ce a luat această decizie: „Merg la Palartul Victoria să iau și eu lucrurile de acolo. Nu voi fi interimar.” La întrebarea reporterului: „V-ați dat jos din Trabant?”
Mihai Tudose a răspuns: „Da.”
Vă prezentăm câteva păreri „la cald” ale politicienilor care au avut în trecut destinele României în mâinile lor, postate pe paginile lor de Facebook:

Traian Băsescu: „Daddy ? Un descreierat bolnav de putere care și-a decapitat două guverne în 12 luni, fără să-i pese de consecințele pentru țară.
Daddy, vezi că România se află într-o zonă cu tensiuni militare, într-o Uniune Europeană aflată în plin proces de reașezare, proces la care noi nu participăm pentru că n-avem timp. Nu mai vorbim de deprecierea monedei naționale, de creșterea dobânzilor, de stoparea investițiilor directe etc, etc.
Totuși, în lumea democratică, schimbarea guvernelor are o logică ce vizează interesul național și nu ambițiile unui DADDY.
Dragnea a reușit să facă din România o țară care se îndreaptă cu mare viteză către „ape mici”, unde poate eșua.
PS-în țară se află premierul Japoniei Shinzo Abe, interesat de investiții în România. Să-l trimitem la Daddy, că noi tocmai am rămas fără guvern.”

Elena Udrea: „A căzut Guvernul Tudose, al doilea prim-ministru al Securității după Grindeanu, pus și dat jos de Dragnea în doar o jumătate de an.
Că a plecat, nicio pagubă, nu a folosit cu nimic țării că a fost în funcție. Problema e că Dragnea e în stare să îl pună și pe al treilea, tot de pe lista scurtă a Sistemului. Omul e incurabil!
Speranța că la Palatul Victoria nu va veni o altă slugă a Securității e la cei din PSD, că de data aceasta îi vor impune lui Dragnea un premier om de partid.
Votul din CEX, mă face să fiu optimistă. Adică, la vot secret, politicienii au bătut măr Securitatea.
Tudose a luat 60 de voturi împotrivă și DOAR 4 pentru!!!”

Victor Ponta: „Din acest moment este clar și evident pt. absolut toată lumea- în mod oficial că în țara noastră nu mai există Guvernul României ci doar Guvernul lui Dragnea și al “Teldrumului” !!!
Iar PSD este destructurat de către Dragnea și echipa lui de foști PD-iști și PRM-iști pe baza unui plan clar și de lungă durată.
După ce PSD și Camera Deputaților au fost confiscate de către Liviu Dragnea , Stănescu și “Cartelul de la Teldrum” din această seară acest grup organizat preia și Guvernul țării!
Eu am curajul să mă lupt deschis cu acest “Cartel” și să eliberez țara de ocupația lui Dragnea . Acum suntem puțini dar așa eram și în 2010 când am pornit lupta contra lui Băsescu-sunt convins că o să câștigăm!
PS-sunt curios să vedem acum dacă Președintele Klaus Iohannis va acționa pentru binele țării sau va face “blat” cu Dragnea! Eu sper că va face ce este bine pt România!”

Dacian Cioloș: „Un an și unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliți în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiții politice meschine.
Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-și decapiteze două guverne într-un an.
Pe lângă populism și incompetență, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru țară: instabilitate politică. PSD și ALDE nu sunt în stare să își asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce țara de râpă.
Din punctul meu de vedere, coaliția PSD-ALDE a eșuat.
România nu își poate permite încă un guvern creat din criză morală în care colcăie coaliția PSD-ALDE. Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toți cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă țara de un an încoace și care acum sunt așteptați să gândească soluții.
Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluții.”

Și directorul postului de televiziune Antena 3, Mihai Gâdea, a scris:”Breaking news: Mihai Tudose și-a anunțat demisia. Ce variantă credeți că va fi adoptată:

1. Președintele Iohannis acceptă demisia premierului Tudose.
2. Președintele Iohannis NU acceptă demisia premierului Tudose și face altă majoritate.
3. Alegeri anticipate.
4. Guvern de uniune națională.”

Președintele României va trebui să aleagă una dintre variante și România va trebui să iasă cât mai repede din această instabilitate politică pe care coaliția PSD-ALDE o generează periodic .

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS