Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Părerea lui Cristian Tudor Popescu despre înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții

in ExtraNews de

După ce Parlamentul a adoptat miercuri, cu 174 de voturi „pentru”, 98 de voturi „împotrivă” și 3 abțineri, proiectul de lege privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) din care vor face parte mai multe companii, iar capitalul social va fi de 9 miliarde de lei, Cristian Tudor Popescu și-a exprimat pe pagina personală de facebook părerea despre noul înființat fond într-o postare cu titlul:”Dormiți liniștiți, Fondul Soveran de Investiții lucrează pentru Dragnea!”.

Vă prezentăm aricolul lui Cristian Tudor Popescu(din REPUBLICA.RO):

„Fondul Suveran de Investiții – a ce sună asta? Păi, seamănă al dracului de bine cu Fondul Național de Investiții, scula cu care, înșurubată în vechiul CEC, Sorin Ovidiu Vîntu, SOV, a jefuit la sfârșitul anilor `90 sute de mii de cetățeni ziua în amiaza mare, deși reclama era nocturnă: „Dormi liniștit, FNI lucrează pentru tine!…”.
Prin urmare, denumirea mai potrivită mi se pare Fondul Soveran de Investiții, căci SOV însuși salută admirativ din pușcărie această coțcărie. Tot despre jaf este vorba, doar mecanismul diferă. Vîntu a mizat pe dorința de înavuțire peste noapte, fără muncă, a celor care, încurajați și de marca statului, CEC, și-au investit de bună voie și ce economisiseră pentru înmormântare în FNI. Dragnea și ai săi se fac pur și simplu stăpâni pe banii cetățenilor, care sunt, de fapt, acționari la companiile înrolate în Fondul Soveran, acestea fiind în majoritate deținute de stat. Așa că gândul ar trebui să ne ducă și mai mult înapoi în timp, pe vremea lui Ceaușescu. Cum a procedat Dunărea Gândirii în anii `80, când îi ardea buza după fonduri pentru politica lui asasină de a stinge datoria către creditorii externi și viețile românilor totodată?
A scornicit „părțile sociale”. Astea erau un fel de „protoacțiuni”, adică omul muncii mai dădea niște bani din buzunar și devenea „acționar” la întreprinderea unde lucra. Ar trebui să pun două rânduri de ghilimele, pentru că respectivul salariat nu știa ce se va face cu acești bani (dacă întreba, îl lua Securitatea la întrebări), nu avea nicio posibilitate de control și decizie în legătură cu investirea lor, iar părțile sociale nu puteau fi retransformate în lichidități prin vânzare-cumpărare.
Nu altfel acționează L. Dragnea. Ca să nu se mai încurce cu guvernul Videi Dăncilă, și-a asigurat accesul direct la o căpiță de bani ai cetățenilor acționari pentru a da impresia că, în fine, se vor porni atât de absentele investiții din programul de guvernare și a-și putea finanța nestingherit combinațiile clientelare și electorale. Cică pe lângă banii statului, vor fi atrase și surse private – ce bine miroase asta a finanțare de campanie pe șest…

„Dormiți liniștiți, Fondul Soveran de Investiții lucrează pentru Dragnea!”

Mai poate să vă mire ce se întâmplă, stimați Republicani, de vreme ce, în anul Centenarului României, PSDragnea reface, în Piața Victoriei, demonstrația de 23 August, la care au fost târâte să „agite materialele” în neștire atâtea generații de români, mânați de la spate cu gârbaciul de activiști de partid și dublați de uriașe difuzoare cu aplauze și urale?”

Deși multe voci se revoltă, piatra PSD-ului se rostogolește peste România. Întrebarea este: Ce mai rămâne generațiilor viitoare?

Ultimile din

Mergi la SUS