Pare incredibil, dar este REAL! Un sat din Statele Unite ale Americii poartă numele de … România. FOTO

in Curiozitati de

Incredibil, dar cât se poate de adevărat! Un sat din comitatul Meyersdale, statul Pennsylvania, poartă numele Romania. Cu toate acestea, micuța așezare nu are nici o legătură cu poporul român, ci poartă numele unui industriaș putred de bogat, care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea. Iată cum arată cătunul Romania, de pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii!

Satul Romania din estul SUA nu se deosebește aproape deloc de un sat de munte de la noi. Situată de-a lungul unui drum principal, așezarea Romania a fost ridicată în jurul anului 1885 datorită exploatării miniere care s-a deschis aici. Fondatorul ei este industriașul Philip Roman, care a dat numele acestui sat. În trecut, aici locuiau cei care munceau pentru el în mină. În vremurile sale bune, satul Romania număra 100 de suflete. Azi, abia dacă mai sunt 20 de locuitori, conform AT1 România.

Cei care încă mai trăiesc aici cresc găini, vite și cai. Însă, majoritatea caselor sunt în paragină, căci au fost părăsite de cei care nu și-au mai găsit rostul aici. Cele câteva familii care au rămas în satul Romania, americani get-beget, își amintesc că în vechime așezarea lor a fost locul unor vrăjitorii și ritualuri dubioase. Amuzați, „romanii” din State spun că americanii din Pennsylvania știu mai multe despre România decât despre cătunul din statul lor. Asta chiar că e o noutate!

Unde trăiesc cei mai mulți români în SUA
New York: 161.900
California: 128.133

Florida: 121.015

Michigan: 119.624

Pennsylvania: 114.529

Illinois: 106.017

Delaware: 84.958

Ohio: 83.228

Georgia: 47.829