Parc acoperit cu beton, în Bucureşti. Odată cu aleile, au fost bine prinşi în ciment, până la rădăcină, şi mai mulţi copaci.

in ExtraNews de

Un telespectator ne-a trimis poze realizate în zona Podului Grant, pe Calea Crângaşi. Acesta spune că se modernizează parcurile, o inițiativa lăudabilă, dar că muncitorii ar fi trebuit să aibă mai multă grija de spațiul verde și de copaci.

Dacă şi dvs aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o stire puteţi lua legătura cu noi pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Lucrările de reconfigurare a bulevardelor sectorului 3 au betonat sute de copaci şi au distrus peste un hectar de spaţiu verde. Din bulevardul Unirii şi până în cartierele Dristor, Sălajan şi Titan, oamenii acuză măcelul. O parte dintre consilierii locali ai sectorului 3 au dat primăria în judecată şi se pregătesc să-l acuze pe primar de abuz în serviciu, informeaza digi24.ro.

Pe Bulevardul Unirii, chiar pe malul Dâmboviţei, Primăria Sectorului 3 amenajează spaţii de închiriat pentru viitoare cafenele şi terase. Constructorii au sugrumat însă copacii în ciment şi i-au înconjurat cu tablă.

Pe bulevardele Nicolae Grigorescu şi Camil Ressu, Primăria Sectorului 3 a extins trotuarele, ca să permită amenajarea benzilor speciale pentru biciclete. Lucrările au înghiţit spaţiul verde. Proiectul a mutat gardul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului. Trei copaci din curtea bisericii au murit după ce rădăcinile le-au fost acoperite cu beton. Alţi pomi s-au ofilit şi riscă aceeaşi soartă.

„E o problemă! Şi eu am văzut că unii copaci au pusă o substanţă. Piatră roşie, ceva. E o problemă. N-ar trebui. Pentru că apa nu ajunge la rădăcină. Cred că se vor usca în curând. Părerea mea”, afirmă un locuitor al sectorului 3.

„ E şi pe tulpina pomului pus betoane. Se usucă, se usucă. Asta e! Ce să facem? Dacă atâta ne merge mintea, atâta face”, adaugă un bucureștean.

Avizele şi autorizaţiile lucrărilor de reconfigurare a bulevardelor Camil Ressu, Nicolae Grigorescu şi Constantin Brâncuşi , în urma cărora au fost distruse spaţii verzi şi sute de copaci au fost betonaţi la rădăcină, nu au fost făcute publice.

Consilierii locali ai Uniunii Salvaţi România au reclamat situaţia în instanţă şi au câştigat. Autorităţile sectorului 3 sunt obligate să prezinte public contractele. În caz contrar, conform sentinţei judecătoreşti, primarul Sectorului 3 va fi amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie, pentru fiecare zi de întârziere.

„Multe grădini au fost distruse, mulţi copaci au dispărut! Şi nu se vede utilitatea acestui proiect. Vom depune plângere penală pentru abuz în serviciu, contra primarului Robert Negoiţă şi şefilor de la ADPP”, afirmă Ana Galbenu, liderul grupului de consilieri USR Sector 3.

Autorităţile Sectorului 3 nu au comentat până la această oră situaţia. Ultima informaţie publică despre cheltuielile cu spaţiile verzi în sectorul 3 datează de anul trecut. Dintr-un buget total de 900 de milioane de lei, administraţia sectorului 3 a alocat pentru întreţinerea spaţiilor verzi… 110 milioane de lei. Conform Curţii de Conturi, între anii 2007 şi 2014, primăriile celor şase sectoare din Capitală au cheltuit pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi 2,7 miliarde de lei.