Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Padurarii din Romania vor sa stabileasca un record mondial! Doresc sa planteze peste 1 milion 200 de mii de puieti in cateva zile

in ExtraNews de

Padurarii din Romania vor sa stabileasca un record mondial: au incercat sa planteze peste 1 milion 200 de mii de puieti, iar in cateva zile, cand vor centraliza rezultatele actiunii, vom sti daca au reusit.

La noi in tara sunt defrisate ilegal 3 hectare de padure pe ora, spun organizatiile de mediu, care cer introducerea educatiei silvice in scoli.

La actiunea de plantare au participat 250 de ocoale silvice din toata tara, private sau de stat. Padurarii au fost ajutati si de oameni ingrijorati de taierile masive din ultimii ani. Multi au venit insotiti de copii.

Silvicultor: “La padure e nevoie de ajutor, sunt copii tineri, sa invete si ei sa vada si ei cum creste padurea, cum se dezvolta“

Rian Tiron, elev: “Daca avem mai multe paduri cu atat mai greu o sa fie alunecari de teren.”

In Romania dispar in fiecare ora 3 hectare de padure, taiate de hoti, spun voluntarii de mediu, iar puietii plantati au nevoie de 7 ani ca sa arate a padure.

Numai in judetul Brasov au fost plantati copaci in 50 de locuri. Si la Cluj, s-a lucrat intens.

Aurel Pepine, responsabil cu regenerarea padurile DS Cluj: „Din cele 8 ocoale silvice se lucreaza astazi la 6 dintre ele. Pana la lasarea serii preconizam ca se vor planta in jur de 30.000 de puieti.”

Ideea de a stabili acest record apartine asociatiei Prietenii Padurilor care solicita autoritatilor sa introduca in scoli disciplina Educatie Silvica.

Florin Nan, Presedintele Asociatiei Prietenii Padurilor: “Asta incercam noi sa inseram in constiinta fiecarui copil, dragostea, respectul fata de padure si faptul ca fiecare in parte poate face ceva pentru protejarea padurilor romanesti.”

In Europa nu exista actiuni de plantare de o asemenea anvergura, sustin silvicultorii. Australia, tara de 30 de ori mai mare decat Romania, a reusit sa sadeasca 100.000 de copaci intr-o ora, iar Ecuadorul a plantat 650.000 de puieti intr-o zi. Recordul romanesc nu va fi omologat, pentru ca organizatorii actiunii nu au invitat observatori internationali independenti.

 

Ultimile din

Mergi la SUS