Pacient cu accident vascular cerebral, scos din spital în toiul nopţii şi plimbat cu salvarea prin Vaslui, din greşeală

in ExtraNews de

Caz incredibil la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui. Un bărbat de 78 de ani care suferise un accident vascular cerebral (AVC) a fost scos din spital în miez de noapte şi plimbat cu salvarea prin judeţ, pentru că a fost confundat cu alt pacient.

Personalul din ambulanţă şi-a dat seama de eroare abia după ce au ajuns la căminul de bătrâni.

Situaţia a apărut după ce bărbatul a fost confundat cu un alt pacient, care fusese internat în aceeasi zi, având aceleaşi probleme de sãnãtate.

Cei doi au fost aduşi, luni, la spitalul din Vaslui.

La sfârsitul zilei, dupã ce le-au acordat îngrijirile medicale, doctorii au decis sã-l externeze pe beneficiarul centrului pentru bãtrâni. Pentru a fi transportat la domiciliu, aceştia au apelat la un echipaj al Serviciului de Ambulantã Judetean Vaslui, care a urcat însã în salvare pe celãlalt bãrbat. Abia când a ajuns la destinatie, personalul de pe ambulantã avea sã afle, de la infirmiera centrului, cã s-a comis o eroare.

Dupã ce au dat câteva telefoane, asistenta si soferul de pe salvare au recunoscut greseala apoi au urcat din nou pacientul în masinã si s-au întors cu el la Vaslui, pentru a-l cãuta pe adevãratul beneficiar al cãminului.

Omul a fost gãsit în Triaj, apoi urcat în ambulantã si transportat la centru.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui recunoaste cã s-a fãcut o gresealã de identificare a celor doi pacienti si afirmã cã vinovatii vor fi trasi la rãspundere.

Anchetă la spitalul din Vaslui, după ce doi pacienti au fost confundaţi
Potrivit conducerii spitalului din Vaslui, zilele acestea se va face o anchetã administrativã în urma cãruia cei vinovati vor fi trasi la rãspundere.

“Într-adevãr a fost o eroare de identificare a pacientului. Se va face anchetã administrativã. Asistenta medicalã va intra în comisia de disciplinã pentru a vedea ce s-a întâmplat. Deocamdatã nu existã un mod de identificare al pacientilor, însã în urma acestui incident vom lua mãsurile administrative care se impun.

Vom cumpãra pentru pacientii care sunt mai în vârstã si cu care nu putem comunica niste brãtãri de identificare pentru a nu se mai întâmpla astfel de erori”, a declarat pentru vremeanoua.ro managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.