Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Oţetul poate face minuni şi în grădina! Dupa ce a stropit in gradina cu OTET, a observat aceste MIRACOLE

in Diverse
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Împreună cu o mulțime de utilizări ale sale în bucătărie, oţetul poate face minuni şi în grădina.Există mai multe substanţe chimice şi îngrăşăminte pe piaţă care nu sunt doar costisitoare, dar ele pot dauna atât mediului înconjurător, cât şi sănătăţii oamenilor.

Din fericire, oţetul este un produs accesibil care oferă o mulţime de beneficii pentru grădina. Vei şi surprins de numeroasele sale utilizări.

Aici sunt 12 moduri de a utiliza oţetul în grădina:

1.Descurajează animalele. Pisici, câini, iepuri, rozătoare, toate aceste animale detestă mirosul de oţet. Deci, puteţi lasă aceşti vizitatori afară din grădina. Trebuie doar să daţi cu oţet alb în jurul grădinii, iar animalele vor pleca.

2.Curăță vasele de lut

Vasele de lut menţin solul umed şi protejează rădăcinile în timpul zilelor fierbinţi de vara. De asemenea, ele sunt elemente decorative atractive în grădina.

Trebuie doar să adăugaţi o ceaşcă de oţet 5% până la 3-4 căni de apă şi să puneţi vasele de lut în ea. Lăsaţi-le timp de 30 de minute.În cazul în care mai există mici resturi, ştergeţi-le cu oţet nediluat.

3.Alungă furnicile

Oţetul este cel mai eficient insecticid organic. Daţi cu oţet pe zonele afectate, iar furnicile vor dispărea în cel mai scurt timp. Se repetă procedura la câteva zile.

4.Elimina buruienile

Prin utilizarea otetului, puteţi elimina buruienile de pe trotuare şi ziduri.

5.Prelungeşte viaţă florilor tăiate

Se adaugă 2 linguri de oţet şi o linguriţă de zahăr într-un vas. Puneţi florile în vază şi schimbaţi-l la fiecare 3-5 zile. În acest fel, florile vor primi hrană corespunzătoarecare va extinde durata de viaţă a acestora.

6. Elimina buruienile

Oţetul este unul dintre produsele cele mai utile “anti-buruieni”. Poţi scapă de buruieni în felul următor: Se adaugă o ceaşcă de sare, 2 linguri de detergent de vase şi o lingură de suc de lămâie în 3 litri de oţet alb 5%. Se amestecă bine şi se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizaţi toate buruienile din grădina.

7.Alungă insectele din grădina

Se amestecă o parte de oţet, 3 părţi de apă şi o linguriţă de agent de spălat vase într-o sticlă cu pulverizator. Se amestecă combinaţia şi se pulverizează grădina.

8.Elimina muştele care se pun pe fructe

Spălaţi fructele cu această soluţie. Se amestecă o lingură de melasa, o jumătate de cană de oţet de mere, un sfert de cană de zahăr şi o cană de apă. Se toarnă amestecul într-un recipient şi se agită pe copacul cu fructe. Muştele vor rămâne prinse în acest amestec.

9.Împrospătează plantele

Se amestecă o ceaşcă de oţet şi 3 litri de apă şi se udă plantele cu acest amestec. Veţi observă o creştere semnificativă.

10.Curată uneltele de grădinărit

Pulverizaţi oţet nediluat pe sculele dumneavoastră sau pur şi simplu inmuiati-le timp de câteva minute, apoi clătiţi bine.

11.Mucegai

Dacă observaţi că plantele nu cresc bine sau au unele pete pe frunze şi tulpini, acestea sunt , probabil, afectate de mucegai sau ciuperci. Oţetul alb va rezolva această problema şiva proteja plantă.

Infuzati un ceai de muşeţel în care adăugaţi 2 linguriţe de oţet. Se pulverizează plantele cu acest amestec.

Pentru trandafiri se combină 4 litri de apă şi 3 linguri de oţet de mere. Se pulverizează cu această soluţie şi ciupercă va dispărea.

12.Omoară melcii

Puteţi ţine melcii departe de grădina doar cu oţet alb.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS