Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Oraşul din România în care sunt disponibile 3.100 de locuri de muncă

in ExtraNews de
horacredit.ro/

Peste 3.100 de locuri de munca sunt inregistrate ca disponibile la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad, cele mai multe din ultimii zece ani, conform autoritatilor. Majoritatea fabricilor din judet care fac angajari in acest moment sunt din domeniul automotive si textile, iar pentru ca nu gasesc forta de lucru locala se adreseaza si locuitorilor din judetele limitrofe.

Reprezentantii AJOFM Arad au declarat, vineri, corespondentului News.ro, ca sute de noi locuri de munca au fost puse la dispozitie de companii in luna februarie, iar in total exista 3.146 de posturi neocupate, cele mai multe din ultimul deceniu.

“Cel putin in ultimii zece ani nu au mai fost atât de multe locuri de munca disponibile in judet. Anul trecut, cea mai bogata oferta nu a depasit 2.600 de posturi libere, iar in general numarul locurilor de munca disponibile este situat la 1.500”, a declarat Mihaela Jude, purtatorul de cuvânt al AJOFM Arad.

Conform situatiei centralizate de institutie, majoritatea companiilor care ofera de lucru sunt din domeniile automotive si textile, peste 2.000 de posturi fiind disponibile.

Printre fabricile cunoscute care au oferte bogate se numara Leoni – 264 de posturi, Coindu – 202, Takata – 132, Eurosport Dhs – 100, BOS Automotive Products Romania – 60 si Ditre International – 50. “Din cauza ca piata locala a fortei de munca nu poate acoperi in acest moment necesarul companiilor, acestea s-au adresat si locuitorilor din judetele limitrofe”, a adaugat Mihaela Jude. In judetul Arad, rata somajului era, la sfârsitul anului trecut, de 2,29%, iar in municipiu era la aproximativ 0,5%.

Sursa: stirilekanald.ro

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS