Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Operatiune fara precedent! ANAF pune poprire pe conturi!

in ExtraNews de

Printre festivisme, bilanturi si marari de salarii si pensii anuntate de guvern isi face loc o grozavie. Multi romani au primit in ultima saptamana scrisori de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin care erau instiintati ca pe conturile proprii sau ale firmelor pe care le detin s-a pus poprire pe diferite sume pentru amenzi sau tot felul de sanctiuni neachitate in anii anteriori – 2016 si 2017.

Intr-o tara normala o asemenea operatiune este una obisnuita daca cel care a primit amenda nu a si achitat-o. Numai ca cei care au primit asemenea scrisori si-au dat imediat seama ca era vorba de sanctiuni care au fost achitate la timp si care acum erau declarate neachitate prin adresa ANAF.

Si de aici incepe ”distractia”. Persoanele fizice si administratorii de firme incep un adevarat pelerinaj pe la sediile ANAF pentru a incerca sa dovedeasca aberatia. Cel mai ieftin iesi cand stai la coada regulamentar si le arati dovada platii – iti este comunicat sec faptul ca e vorba de o greseala sau ca ”asa ne arata in sistem”. Mai grav este atunci cand desi obligatia achitata esti pus in situatia sa o mai platesti inca o data pentru ca nu au cum sa dovedesti plata anterioara (cine s-a gandit ca dupa doi ani cineva isi spune ca o amenda platita de ex nu este platita).

”Operatiunea” stupida are loc in conditiile in care evaziunea fiscala este in floare si Ministerul Finantelor si ANAF nu misca nimic – scanerele cumparate si nepuse in functiune la vamile de pe granita sau cele interioare fac ca zilnic paguba la bugetul statului sa creasca in ritm alarmant. Neoficial ea este cotata la o valoare de 30-40 de milioane de EURO/zi

Surse din cadrul Ministerului de Finante sustin ca este vorba de un act deliberat al Fiscului in speranta adunarii de sume suplimentare la buget. Pana la ora publicarii acestei stiri reprezentantii ANAF nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere.

sursa: stiripesurse.ro

Ultimile din

Mergi la SUS