Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„OMUL DE FIER”, construcţia fascinantă din România care atrage turişti din toata lumea, a fost ridicată acum 50 de ani

in Curiozitati de

Redescopera impreuna cu echipa „Romania Moderna” locurile care ne dau energie si ne inspira in fiecare zi.

 Diana Cosmin si fotograful Sorin Onisor au pornit in cautarea celor mai fascinante zone din tara. Vom descoperi cate un loc pe zi. Vom incerca sa dezvaluim o alta fata a Romaniei, o fata in care este vie, actuala, contemporana, deloc banala. O fata in care “vechi + nou = cool”. La finalul fiecarei saptamani de “redescoperit”, echipa “Romania Moderna” va da si o petrecere inedita.

Pentru primul popas al campaniei, poposim la Vidraru. 42 de kilometri de galerii subterane, 1.768.000 de metri cubi de roca excavati, 1,47 miliarde de lei cheltuiti si 5 ani si jumatate in care s-a muncit aproape fara pauza. Acestea sunt cifrele spectaculoasei constructii Barajul Vidraru, considerata chiar si in prezent o bijuterie. Mai impresionant decat ele sunt insa sacrificiile omenesti facute pentru ridicarea sa.

La data in care a fost dat in folosinta, 1966, ocupa locul 9 in lume, cu o inaltime de 166 de metri si o lungime de 307 metri. Intre timp, ierarhia a suferit modificari, iar acum se afla pe locul 27. Chiar si asa insa, mii de turisti vin anual in acest loc, atat din tara, cat si din afara. Iar cei mai curajosi au ocazia sa practice bungee jumping.

Echipa Romania Moderna a descoperit insa si un alt lucru pentru care vin special turisti din toate colturile tarii: impunatoarea statuie a lui Prometeu, care tine in mana un fulger. Mai multe despre „Omul de Fier” si atractiile din zona puteti citi AICI.

Ultimile din

Mergi la SUS