Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Omul care deţine recordul cu cele mai multe transplanturi de inimă la vârsta de 101 ani

in ExtraNews de

Refuzând cu înverşunare să lase natura să-şi urmeze cursul firesc, bătrânul Rockefeller „şi-a schimbat” din nou inima, la venerabila vârstă de 101 ani.

Oficial, Rockefeller deţine recordul omului cu cele mai multe transplanturi de inimă, acesta fiind al şaptelea.

Societatea Internaţională pentru Transplant de Inimă şi Pulmonar afirmă că, pentru a fi eligibili pentru un transplant cardiac, pacienţii ar trebui să aibă cel mult 70 de ani. Chiar şi atunci, ei sunt atent selectaţi, criteriile principale fiind starea generală de sănătate şi indicele de masă corporală. Transplantul la care a fost supus recent David Rockefeller survine unui alt transplant nereuşit de acum câteva săptămâni.

Potrivit Gift of Life Donor Program, „există peste 122.000 de persoane pe listele de aşteptare pentru transplant de inimă”. Nu există suficiente organe pentru a satisface toate cererile, iar cei care au nevoie de un transplant trebuie să respecte regulile acestei „liste” gestionate de United Network for Organ sharing (UNOS). Uneori sunt făcute derogări speciale însă numai pentru copii, în niciun caz pentru „celebrităţi”.

Iată însă că David Rockefeller, deşi are 101 ani şi a mai avut încă şase transplanturi de inimă, a reuşit să îl facă şi pe al şaptelea. Să fie oare „de vină” celebritatea sau, mai degrabă, banii?

OrganDonor.gov susţine că, în medie, „22 de persoane mor zilnic în aşteptarea unui transplant care nu se poate face din cauza lipsei organelor”, iar marea lor majoritate sunt copii. De asemenea, în timp ce numărul cererilor creşte, numărul organelor donate este în continuă scădere. Aşa că se pune întrebarea, din nou, cum un om de 101 ani, supraponderal, care nu se poate deplasa fără baston, a ajuns în topul listei de aşteptare după ce mai avusese 6 transplanturi de acelasi fel.

Sursa: infoalert.ro

Ultimile din

Mergi la SUS