Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Oamenii de știință avertizează! Din ce în ce mai mulți oameni se îmbolnăvesc și mor din cauza unui fenomen care ia amploare

in Diverse/Stiinta de

Poluarea este răspunzătoare de moartea a milioane de persoane la nivel mondial, mare parte dintre acestea fiind cauzate de afecţiunile asociate acestui fenomen, precum probleme cardiace, accidente vasculare cerebrale şi cancer de plămâni, conform unui studiu internaţional de amploare, citat de Reuters.

Aproape toate decesele asociate poluării – circa 92% – se petrec în ţările sărace sau cu venituri reduse, a descoperit cercetarea.

De asemenea, în statele care au cunoscut o industrializare rapidă, precum India, Pakistan, China, Bangladesh sau Madagascar, poluarea este asociată cu nu mai puţin de un sfert din numărul total de decese scrie doctorulzilei.ro

”Poluarea este mai mult decât o provocare ecologică – este o ameninţare profundă şi omniprezentă ce afectează multe aspecte legate de sănătatea şi bunăstarea umană”, a declarat Philip Landrigan, profesor în cadrul Icahn School of Medicine at Mount Sinai din Statele Unite, coparticipant la studiu.

Cercetarea a descoperit că poluarea a fost asociată cu circa nouă milioane de decese în 2015, relatează Agerpres.

Aerul poluat – din cauze diverse, de la transport şi industrie până la sursele de foc – a fost cel mai important factor, asociat cu 6,5 milioane de decese, se mai arată în studiu.

Următorul factor important a fost apa poluată, răspunzătoare de răspândirea afecţiunilor gastrointestinale şi a infecţiilor parazitare şi de 1,8 milioane de decese.

Cel mai mare număr de decese înregistrate în anul menţionat, asociate cu poluarea, au fost înregistrate în India – 2,5 milioane – şi China – 1,8 milioane.

Studiul, realizat de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, alcătuită din circa 40 de cercetători, a utilizate date incluse în studiul studiul ”Global Burden of Disease” al Institute for Health Metrics and Evaluation din cadrul Universităţii Washington.

Ultimile din

Mergi la SUS