Oameni folosiți drept cobai pentru testarea unor medicamente într-un spital din România

in Sanatate
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Pacienți români, folosiți pe post de cobai, pentru testarea unor medicamente! Anunțul a fost făcut de managerul unui spital din țară: „Este ilegal!”.

Zeci de pacienţi cronici şi fără discernământ de la Secţia de Psihiatrie Vulcan au fost folosiți într-un studiu de testare a unor medicamente. Sunt acuzațiile extreme de grave ale managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Nicuşor Bîgiu, relatează a1.ro.

Bărbatul a declarat, pentru Mediafax, că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informaţii că la Secţia de Psihiatrie de la Vulcan zeci de pacienţi cronici ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

„Am avut această informaţie şi am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienţilor incluşi în studiu şi consimţământul. Am avut informaţie că în anul 2005, la secţia Vulcan, a fost desfăşurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienţi. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”, a declarat Bîgiu.

„Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienţi, iar aici avem pacienţi cronici şi fără discernământ”, a afirmat managerul.

Managerul spitalului a precizat că îşi va declina competenţa şi va sesiza organele de cercetare penală, cel mai probabil luni.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...