Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O tânără și-a cumpărat un Amstaff. Problemele au început a doua zi

in Diverse de

Cătălina Vutcovici este o tânără de 22 de ani, din Buzău, care și-a cumpărat un pui de Amstaff, rasă considerată periculoasă. Problemele tinerei nu se trag însă de la cățelul care abia învață să latre, ci de la autoritățile care – susține ea – o plimbă de la Ana la Caiafa pentru înregistrarea exemplarului canin.

Tânăra mărturisește că a cumpărat cățelul pe 2 septembrie 2017. A doua zi, după ce a mers  cu el la veterinar, urmând pașii legali, a ajuns la ultima etapă, aceea a înscrierii în evidențele Poliției. A urmat un du-te – vino la capătul căruia fata a fost trimisă să se informeze de pe Internet:

Contactați de Reporter Buzoian, reprezentanții IPJ au lămurit situația: Fiind vorba despre o rasă considerată periculoasă, procedura trebuie să înceapă la Asociația Chinologică și la medicul veterinar. După obținerea tuturor documentelor care atestă efectuarea vaccinurilor, se întocmește un dosar care se depune la Poliția Municipiului. Polițistul de proximitate din zona arondată este cel care se va ocupa de toate demersurile pentru înscrierea cățelului în evidențele Poliției.

American Staffordshire Terrierul (sau amstafful) este o rasă de câini de talie medie, cu păr scurt și neted, care își are originile în Statele Unite ale Americii. La începutul secolului al XX-lea, amstafful a devenit simbolul virtuții americane.

Deși este supranumit „câinele fioros care iubește copiii”, amstafful este totuși o rasă periculoasă. „Din prima secundă din care ți l-ai luat, trebuie să-l domini. Nu-l lași de capul lui.”,  sunt de părere specialiștii.

Sursa: Reporterbuzoian.ro

Ultimile din

Mergi la SUS