O performanta greu de egalat, o mandrie pentru romani! Tibi Useriu Câștigă Pentru A Treia Oară Ultra-Maratonul Arctic 6633!

in ExtraNews de

anduranță și un ultramaratonist român.

Tiberiu Ușeriu (n. 30 decembrie 1973, Prundu Bârgăului, România) este un alergător de anduranță și un ultramaratonist român.

Uluitorul Tibi Useriu a reușit să câștige pentru a treia oară ultramaratonul Arctic Ultra 6633. Mulți oameni l-au urmat în timpul acestei călătorii dure și l-au văzut luptând să treacă prin frigul dur.

Tibi va merge acum în istorie ca singura persoană din lume care va câștiga cursa de trei ori. Maratonul are o lungime de 618 km, iar participanții trebuie să meargă prin temperaturi extreme. De data aceasta maratonul a fost mai greu, deoarece a fost mai lung cu 57 km și a inclus, de asemenea, un drum de gheață și un râu înghețat.

Tibi Useriu a mers timp de 7 zile și a reușit să conducă cursa, în ciuda degerăturilor. A ajuns la linia de sosire vineri dimineață în timpul unei furtuni.

În cursă au participat 32 de persoane, dintre care opt au renunțat. Trei dintre ei au fost români și au trebuit să scadă datorită problemelor de sănătate cauzate de temperaturile extreme. El a spus:

A fost foarte greu. Când m-am plimbat, nu mi-am putut scoate telefonul, eram un om de zăpadă. Nu puteam desface jacheta, cu masca, cu ochelarii … și mâna mea era înghețată. Nici nu puteam vorbi la telefon … Când ajungeam la punctele de control, eram atât de obosit încât nu puteam face nimic. Drumul de gheață „ma mâncat viu”. A fost foarte greu.

O dată în timpul cursei, Tiberiu a îngenuncheat, dar sa ridicat. Toată lumea online a putut să-și vadă lupta și uimita voință de a câștiga, în timp ce sa ridicat și a continuat să meargă.

În februarie 2017, Tibi Ușeriu a lansat cartea „27 de pași”, o autobiografie în care povestește în peste 200 de pagini cum a ajuns în viață doar o cifră, „Domnul 2.800” și cum a renăscut într-o celulă de 70 de cm, unde a fost condamnat să stea 23 de ani într-o închisoare de maximă siguranță din Germania (modificările legislative i-au redus pedeapsa la 13 ani, din care a executat 9 fiind eliberat în 2010.