Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O noua modificare legislativa ce vizeaza felul in care se acorda ajutoarele sociale. Guvernul va da tichete de masa. Cati bani poti sa primesti de la stat in fiecare luna

in ExtraNews/Politic de

Guvernul pregateste o noua modificare legislativa ce vizeaza felul in care se acorda ajutoarele sociale.

Astfel, potrivit proiectului, o parte din suma acordata ca ajutor social ar putea fi ridicata sub forma de tichete alimentare.

Iata ce prevede noul proiect de lege:

„Art. 132 va avea urmatorul cuprins:

(1) Plata ajutorului social se realizeaza dupa cum urmeaza:

a) 50% din cuantumul ajutorului social, dupa caz, in functie de optiunea beneficiarului, pe baza de mandat postal sau in cont bancar

b) 50% din cuantumul ajutorului social sub forma tichetului pentru ajutor social”.

Mai multe detalii aflati pe legestart.ro.

Statul ofera familiilor care vor sa se mute aici pana la 50.000 de euro. Uite ce conditii trebuie sa indeplinesti

Locuitorii din catunul Albinen, in cantonul elvetian Valais, sunt dispusi sa scoata bani din buzunar pentru ca satul lor sa nu se depopuleze.

In Albinen au ramas doar 240 de oameni, iar numarul copiilor e prea mic pentru ca scoala din sat sa mai functioneze. Ca urmare, localnicii au cerut ajutorul primariei, care a gasit o singura solutie: sa ofere bani familiilor cu copii care vor sa se mute in Albinen.

Mai precis, localitatea ofera 25.000 de franci elvetieni (aproape 100.000 lei) pentru fiecare adult si 10.000 euro per copil – nu ca imprumut, ci ca „prima de instalare”. Astfel, o familie cu 2 copiii ar incasa 70.000 de franci nereturnabili. Sunt insa si cateva conditii: nou-venitii trebuie sa aiba sub 45 de ani, sa stea in Albinen cel putin un deceniu si sa cumpere sau sa construiasca o proprietate in sat in care sa locuiasca.

„E o investitie in viitorul nostru”, spune primaria, care spera ca scoala din sat sa se redeschida. Cei din Albinen vor sa creeze un fond anual de 100.000 de euro pentru a atrage noi localnici.

Satul, extrem de pitoresc si aflat la o altitudine de 1.300 de metri, nu ofera multe locuri de munca, dar e la 30 de minute cu masina de orasul Sion si de statiunea Leukerbad.Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS