Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O nouă generație de vinete cucerește România! Ce proprietăţi au şi cât sunt de benefice pentru organism

in Sanatate de

Vinetele albe reprezintă o noutate pe piața din România, însă încep să fie din ce în ce mai cultivate de agricultori datorită gustului inedit și a efectelor benefice pe care le are.

Semințele sunt mai scumpe decât ale celor obișnuite, însă sunt mult mai sănătoase. În India, vinetele albe sunt utilizate în diabet, datorită conținutului scăzut de zaharuri, iar rădăcinile sunt recomadate pentru cei care au astm. De asemnea sunt recunoscute că ajută la scăderea colesterolului, alungă insomniile și stările de nervozitate.

Mult mai bogate în antioxodați, decât cele mov, vinetele albe conțin 90% apă și sunt bogate în potasiu, magneziu, cupru, fitonutrienți și vitamina B. Toți acești compuși ajută în numeroase boli cum ar fi cancerul sau boli cardiovasculare.

Gustul este asemănător cu cel al ciupercilor de pădure, textura este cremoasă, iar coaja, care este mai groasă decât la vinetele mov, se curăță mult mai ușor.

Specialiștii recomandă prepararea vinetelor albe la grătar sau salată, dar fără a adăuga maioneză, pentru a nu crea disconfort digestiv.

Sursa: bugetul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS