Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O nouă afacere înfloreşte în interiorul bisericii. Enoriaşii scot din buzunar bani frumoşi, pentru un loc în faţă la slujbă

in Diverse de

Locul în biserică, la slujbă, se plăteşte. Dai cel puţin 100 de lei ca să ai scaunul tău. Rânduiala se ştie foarte bine printre enoriaşii care ajung să plătească şi 1500 de lei pentru scaune frumos sculptate. Şi cum cererea e mare, iar locurile limitate, preoţii au găsit soluţii.

Au comandat scaune mai mici, care sa nu ocupe prea mult spaţiu. Reprezentanţii bisericii spun însă că totul se face pe bază de donaţii şi nu e vorba de comerţ.

Preţul pentru un loc jos în timpul slujbei îl afli la intrarea în biserică, chiar dacă nu e afişat. Nu e nici negociabil, dar plăteşti în funcţie de mărime şi locul unde e pus. Rezervarea poate costa până la 1.500 de lei pentru scaunele frumos sculptate. Chiar şi aşa, doar cei norocoşi mai prind un loc.

Enoriaşii cunosc foarte bine practica şi se conformează. În aproape toate bisericile, pe scaune sunt scrise numele celor care au plătit ca să aibă un loc confortabil la slujbă. VIDEO AICI.


Ultimile din

Mergi la SUS