O mamă este criticată pentru că postează poze cu fiul ei făcând treburi casnice

in Diverse de

Oamenii au râs de Nicole Boulogne, o mamă de peste Ocean, atunci când aceasta le-a spus că își pune băiatul de 7 ani să facă curățenie, că îl învață să gătească și să spele rufele. Au criticat-o și i-au spus că îl transformă pe cel mic într-o fetiță, dar când au aflat adevăratul motiv pentru care femeia îl pune să facă aceste lucruri, au fost de acord cu ea.

De ce își pune o mamă băiatul de 7 ani să facă treburi casnice

Deși pretindem că ne dorim egalitate între sexe, cumva societatea are așteptări diferite de la femei și bărbați. Daca de la femei se așteaptă să știe să gătească, să spele vase, rufe și să facă curat în casă, de la bărbați se așteaptă să fie dibaci, să știe să repare o țeavă, să monteze un dulap, să schimbe o roată la mașină și așa mai departe. Nu e de mirare că internauții au fost sceptici în momentul în care o mamă din Michigan, SUA, a postat, pe o rețea de socializare, mai multe poze cu băiatul ei de 7 ani făcând treburi casnice. Știți voi, „de femei”. 😉

baietel care face treburi casnice

Fiind o mamă singură cu doi copii, Nicole Boulogne face tot ce-i stă în putință pentru a-și învăța micuții să fie independenți. Ea face totul prin casă, dar, în același timp, crede că micuții ei trebuie să învețe să facă lucrurile singuri, pentru că îi va ajuta mai târziu în viață.

Băiatul ei de 7 ani ei știe deja să gătească lucruri simple, să tundă iarba și să spele vasele. Pe celălalt copil al ei, care este încă mic, plănuiește să îl învețe să facă același lucru odată ce vă ajunge la o anumită vârstă. Când a fost întrebată de ce își pune copilul să facă treburi casnice de la o vârstă fragedă, Nicole a avut răspunsul perfect:

„Îl învăț pe fiul meu să gătească și să facă treburi casnice. De ce? Pentru că treburile casnice nu sunt doar pentru femei. Pentru că într-o zi ar putea fi un bărbat singur, care va trăi pe cont propriu, care vă ști de fapt cum să spele rufe și să nu mănânce la restaurant în fiecare seară. Pentru că într-o zi ar putea dori să impresioneze o persoană importantă cu o masă gătită de propriile mâini. Pentru că într-o zi, când va avea copii și soție, va trebui să își facă partea lui de treabă în casă. Pentru trăiesc într-o generație de oameni care se plâng că școala nu i-a învățat cum să gătească, să spele rufe, să facă un nod la cravată sau să plătească impozite. Pentru că a-l învăța pe fiul meu cum să facă aceste lucruri și să fie un membru productiv al societății, atât în afara casei, cât și înăuntru, începe cu MINE.

Pentru că este în regulă să-ți lași copilul să fie copil, dar este și mai bine să îi insufli anumite valori și să îl înveți lecțîi pentru toată viața pe parcurs. Fiul meu nu va fi niciodată prea „bărbat” pentru a găti sau pentru a face treburi casnice. El va fi genul de bărbat care după ce a schimbat un cauciuc la mașină, poate intra în casă pentru a verifica friptura pe care o pusese la cuptor. Care poate să-și sorteze corect rufele și să tundă și gazonul.

Țineți minte, părinți, un bărbat care crede că nu ar trebui să gătească sau să facă treburi casnice a fost cândva un băiat pe care nimeni nu s-a obosit să îl educe altfel”, a scris Nicole.

mama care isi imbratiseaza cei doi copii

Știința este cu siguranță de partea acestei mame. Studiile arată că micuții implicați în treburile casnice învață să își asume responsabilități, să îndrăznească să ia inițiative și să atingă obiective înalte mai târziu în viață. Copiii se simt competenți atunci când își ajută părinții prin casă. Fie că doar își fac patul sau mătură podeaua, ajutorul în casă le dă un sentiment de împlinire și îi fac să simtă că fac parte dintr-o echipă.

Tu iți lași copilul să te ajute la treburile casnice? Ce sarcini îi atribui?

  • Surse: boreddaddy.com, yourmodernfamily.com