Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O fetiţă din Buzău îşi vinde desenele ca să-şi cumpere ghetuţe! 4 fraţi adorm flămănzi aproape în fiecare seară, într-o cameră rece şi sărăcăcioasă, tencuită cu pămînt şi tapetată cu coli de hârtie

in ExtraNews de

Cinci suflete trăiesc într-o cameră rece şi sărăcăcioasă, tencuită cu pămînt şi tapetată cu coli de hârtie. Mama şi cei patru fraţi. Au şi tată, dar el a plecat în urmă cu mai bine de un an în Anglia, hotărat să-i scape de sărăcie, dar hotărîrea lui a ţinut pînă cînd i-a ieşit în cale o femeie care i-a furat inima şi mintea lui de tată şi bărbat însurat, făcându-l să uite de cei pe care i-a lăsat acasă. A apucat să le trimită bani doar o dată, ca să pună termopane la două ferestre ale cocioabei dărăpănate în care şi azi îl aşteaptă familia sa numeroasă. Locuiesc în Săgeata, într-o cămăruţă cu antreu, atat de mare este „casa” lor.

Cei patru fraţi adorm flămănzi aproape în fiecare seară, pentru că sunt săraci lipiţi pămîntului, dar silitori la carte şi chiar dacă de cele mai multe ori nu au ce pune pe masă, trăiesc şi clipe fericite, atunci cînd vin de la şcoală cu note mari. O fărâmă de mâncare într-o cratiţă îi adună zilnic pe toţi în jurul mesei. Sunt mici, dar împovăraţi de grijile oamenilor mari, pentru că n-au nici haine, nici încălţăminte, frigul s-a înteţit rău, iar şcoala nu-i aproape.

Viaţa nu a fost generoasă cu ei, le-a dat fiecăruia câte un dar şi i-a lăsat să lupte. Şi asta fac. Antonio are 15 ani, este cel mai mare dintre fraţi şi este cel mai bun din clasă la matematică. Adina are 13 ani, este şi ea prima din clasă şi, în plus, are şi talent la desen. Andrei a împlinit 10 ani şi este, la fel, un elev foarte bun, dar şi un sportiv extraordinar pe care profesorii îl îndeamnă să persevereze, pentru că are şanse de a face performanţă. Alin este cel mai mic dintre cei patru fraţi, are 6 ani şi i-a uluit pe dascăli cu memoria sa fantastică. Reţine într-un timp foarte scurt şi fără eforturi, un volum foarte mare de versuri din orice poezie, fie ea cât de lungă.

Nevoia lor cea mai mare în momentul acesta este ca Adina să fie încălţată, pentru a merge în continuare la şcoală. Nu vor să primescă de pomană. Scot la vînzare 13 desene ale Adinei, realizate pe hârtie.

Pentru cei interesaţi, desenele, dar şi datele de contact ale familiei se găsesc pe pagina de Facebook „Împreună pentru buzoieni” ( https://www.facebook.com/impreunapentrubuzoieni )

Sursa: sansanews.ro

Ultimile din

Mergi la SUS