Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O fata săracă a zgâriat din greșeală cu bicicleta o mașină luxoasă, dar n-a fugit, voia să plătească reparațiile. Când a venit proprietarul și a văzut cine era, viețile lor s-au schimbat pentru totdeauna

in Sanatate de

Totul mergea ca pe roate pentru Zhang Youquin, o fată în vârstă de 18 ani din China. Tocmai se înscrisese la facultate și avea și bani în plus la ea, așa că a decis să-i pună în bancă, pentru urgențe sau pentru cazul în care avea nevoie de ei pentru lucruri mai importante.

Dar în timp ce se uita la semnele de trecere în drumul ei spre bancă, nu a observat un Lexus ES350 care era parcat chiar lângă ea. Spre oroarea fetei, a zgâriat foarte tare mașina aceea uriașă de lux.

Însă în vreme ce majoritatea oamenilor ar fi fugit demult de responsabilitate, știind cât de scumpe ar trebui să fie reparațiile, ea a decis să stea lângă mașină și să-l aștepte pe proprietar.

Îndată ce acesta a revenit, Zhang și-a cerut iertare și a recunoscut că ceea ce a făcut a fost mâna ei, dar că fusese un accident: ,,Dumneavoastră sunteți proprietarul mașinii: Îmi pare rău. V-am zgâriat-o din greșeală cu bicicleta, și vă așteptam”, i-a spus ea bărbatului.

Îndată ce i-a auzit scuzele, omul, care lucra pentru o firmă imobiliară, a fost atât de mișcat de sinceritatea studentei și de curajul ei de a spune adevărul și de a-și asuma greșeala încât a luat o decizie incredibilă: ,,Eram curios, văzusem o fată stând lângă mașina mea. Părea panicată și speriată. Dar când am aflat că ea așteptase acolo în soare, pe caniculă, o oră întreagă, am fost mișcat. I-am zis că nu e nevoie să îmi dea bani pentru reparație.”

Fata a început să plângă, i-a mulțumit bărbatului, iar cei doi au început să vorbească despre viețile lor. Așa a aflat omul că fata venea dintr-o familie săracă și că au reușit să-i plătească taxa la facultate doar printr-un împrumut.

La scurt timp, directorul firmei unde lucra bărbatul a aflat povestea fetei și a admirat-o imediat pe studentă, așa că s-a gândit să o recompenseze. Compania a sponsorizat-o pe fată plătindu-i toate taxele pentru facultate timp de 4 ani, ba chiar i-au oferit și un loc de muncă stabil în cadrul firmei după ce o termină!

O astfel de poveste arată cât de important este adevărul și cât de buni pot fi uneori oamenii! O simplă zgârietură i-a schimbat viața pentru totdeauna unei studente sărace, și probabil a făcut același lucru și pentru familia sa. Câți dintre noi ar fi reacționat la fel ca tânăra? Câți ar fi reacționat ca proprietarul mașinii?

Sursa

Ultimile din

Mergi la SUS