Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O fată foarte arogantă își aștepta zborul în sala de așteptare a unui aeroport mare. Pentru că trebuia să aștepte mult timp, s-a hotărât să cumpere o carte și niște biscuiți

in Diverse de

O fată foarte arogantă își aștepta zborul în sala de așteptare a unui aeroport mare. Pentru că trebuia să aștepte mult timp, s-a hotărât să cumpere o carte și niște biscuiți; s-a așezat ca să se odihnească și să citească în liniște.

Pe scaunul de lângă ea stătea o doamnă în vârstă, care a deschis o revistă și a început să citească, printre ele se afla un pachet de biscuiți, când fata a luat primul biscuit, doamna a luat și ea unul. Fata s-a simțit indignată, dar nu a spus nimic. S-a gândit doar: \”Ce obraznică este bătrâna asta; dacă aș fi mai curajoasă, i-aș spune câteva lucruri și poate chiar aș insulta-o!”.

De fiecare dată când lua un biscuit, doamna lua și ea unul, ceea ce o făcea pe fată să fie atât de indignată încât nu se putea concentra sau reacționa.

Când a rămas doar un singur biscuit, s-a gândit: \”Ce va face acum această bătrână profitoare?

Apoi, doamna a rupt ultimul biscuit și, cu un zâmbet pe jumătate, fără să-i spună nimic fetei, i-a lăsat o jumătate de biscuit.

O, nu, i s-a părut că e prea mult! Fata era furioasă, supărată, era foarte indignată de o astfel de situație, a luat jumătatea de biscuite, nu a mai putut suporta și a aruncat-o la picioarele bătrânei spunând: „bătrână obraznică, ți-e foame, asta ești… o obraznică”. Doamna a ascultat-o, și-a plecat capul și nu a spus nimic ca replică.

S-au ridicat amândouă și s-au dus fiecare în propria zonă de îmbarcare, deoarece aveau zboruri diferite și, evident, mergeau spre destinații diferite. În timp ce se îndrepta spre zona de îmbarcare, foarte indignată, fata a strâmbat din nas din cauza furiei enorme pe care o purta. Și-a închis cartea, și-a luat lucrurile și s-a îndreptat spre îmbarcare. Când s-a așezat în avion, s-a uitat în geanta ei și, spre surprinderea ei, acolo era pachetul de biscuiți… neatins și nedeschis.

S-a simțit atât de rușinată! Fața ei a căzut și i-a părut atât de rău pentru doamna încât chiar a plâns. Abia atunci și-a dat seama cât de mult greșise – uitase că avea biscuiții în geantă!

Doamna își împărțise cu ea toți biscuiții, fără să se simtă indignată, nervoasă, consternată sau supărată. Și nu mai era la timp și nu mai avea nicio șansă de a explica sau de a-și cere scuze.

Dar a avut timp să raționeze: de câte ori în viața noastră tragem concluzii pripite când ar trebui să ne uităm mai bine?

Câte lucruri nu sunt exact așa cum credem noi despre oameni?

Și și-a amintit că există patru lucruri în viață care nu se întorc:

O piatră, după ce a fost aruncată.
Un cuvânt, după ce a fost rostit.
O oportunitate, după ce a fost pierdută.
Timpul, după ce a trecut.

SĂ MEDITĂM ÎNAINTE DE A ACȚIONA ȘI DE A JIGNI.

ÎNAINTE DE A-ȚI FORMA O PĂRERE DESPRE CEVA, FII SIGUR DE EA, CA NU CUMVA SĂ FACI RĂU CUIVA NEMERITAT, SĂ TE FACI DE RÂS, SĂ REGREȚI ȘI SĂ FIE PREA TÂRZIU.

Ultimile din

Mergi la SUS