Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

O balena a eşuat pe o plajă din Scoţia. Avea în stomac 100 de kilograme de gunoaie

in Extern de

În stomacul unei balene eşuate în Scoţia s-a găsit o masă compactă de gunoi cântărind 100 de kilograme.

În stomacul unei balene care a murit după ce a eşuat pe o plajă din nord-estul Scoţiei a fost găsită o cantitate de gunoi de 100 de kilograme. Masa compactă includea plase de pescuit, sfoară, pungi şi pahare de plastic pe care mamiferul marin le înghiţise.

Locuitorii insulei Harris care au găsit balena au afirmat că aceasta demonstrează din nou problema pe care o reprezintă poluarea marină.

Experţii în viaţa marină spun că, iniţial, nu a fost clar dacă gunoaiele ajunse în stomacul animalului au contribuit decisiv la moartea sa. Oamenii din zonă care au descoperit cadavrul eşuat pe plajă joi spun că acest lucru arată felul în care este percepută problema poluării mărilor şi oceanelor.

Dan Parry, care locuieşte în apropiere, spune că este „extrem de trist, mai ales atunci când vezi plasele de pescuit şi cantitatea de gunoi care au ieşit din stomacul animalului. Mă plimb în fiecare zi pe aceste plaje, şi mai mereu iau cu mine o pungă pentru a strânge resturile aruncate pe plajă”.

Membrii unei organizaţii scoţiene pentru investigarea morţilor balenelor şi delfinilor, au disecat caşalotul pentru a determina cauza morţii. O postare pe pagina de Facebook a grupului arată că „Animalul nu era neapărat într-o condiţie fizică proastă şi deşi cantitatea de gunoi găsită în intestinele şi stomacului său ar fi putut fi un factor în eşuarea sa pe plajă, nu au putut fi găsite dovezi că acest lucru i-ar fi obstrucţionat mortal intestinele”.

„Cantitatea de plastic şi gunoi găsite este, în orice caz, groaznică, i-a afectat digestia şi arată din nou la ce se poate ajunge din cauza aruncării iresponsabile de gunoi pe plaje, în ape şi în mări”.


Ultimile din

Mergi la SUS