Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nu vă speriați! Sfârșitul Pământului nu o să fie în data de 23 aprilie 2018

in ExtraNews de

Pe internet circulă o serie de avertismente de tipul: Sfârșitul lumii o să vină în data de 23 aprilie 2018.
Conform NATIONAL GEOGRAPHIC, un numerolog american, David Meade, inițial a prezis că Pământul ar întâlni o planetă misterioasă numită Nibiru pe 23 septembrie 2017.
Data de 23 septembrie 2017 a trecut și teoria conspirației legată de planeta Nibiru nu s-a adeverit și momentul Apocalipsei s-a amânat în octombrie, noiembrie 2017 și apoi în 23 aprilie 2018.
Teoria apariției planetei Nibiru are rădăcini care datează din anii 1970. Inițial, această planetă trebuia să se ciocnească cu Pământul în anul 2003.
Sfârșitul planetei Pământ a fost prezis încă din anul 65 d.Hr. de către filozoful roman Seneca, care a arătat că Pământul se va sfârși în fum. El a avertizat că planeta o să „ardă într-un incendiu universal”. La o distanță de 14 ani, în anul 79 d.Hr. a avut loc marea erupție a vulcanului Vezuviu (Italia), în care au murit zeci de mii de oameni. Romanii au văzut această erupție ca pe un semn al apropierii Apocalipsei.
Mulți creștini europeni din secolul al XVII-lea au fost îngrijorați că lumea se va sfârși în anul 1666, un an care conține numărul 666…”cifra Bestiei” din Biblie. Locuitorii orașului Londra au avut un motiv în plus față de restul lumii: marele incendiu din 2-6 septembrie 1666, care pentru ei a însemnat iadul pe Pământ și mulți chiar au crezut că Apocalipsa a sosit.
În marele incendiu de la Londra a fost distrusă trei sferturi din capitala Regatului Unit, fiind șters de pe fața pământului orașul vechi, dar din fericire numai opt oameni au murit.
Sosirea în 1910 a cometei lui Halley(care revine o dată la 76 de ani), i-a determinat pe unii cetățeni ai Romei să stocheze rezervoare de oxigen, temându-se că atmosfera Pământului ar fi otrăvită de coada cometei. Pe români i-a determinat să nu lase nebăute șprițurile de prin bodegi „că dacă e vorba să murim de cometă, la ce să le mai lăsăm pe pământul uscat”, conform afirmațiilor făcute în primăvara anului 1910 de catre Secretarul Casei Regale a României, Eugeniu Arthur Buhman.
În data de 5 mai 2000, planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn s-au aliniat pe cer și această configurare a planetelor i-a determinat pe unii autori să susțină că s-ar provoca cutremure, erupții vulcanice și o bruscă topire a gheții. Nu s-a întâmplat nimic din cele presupuse.
Începând cu anul 2008, marele accelerator de particule( Large Hadron Collider), a născut o nouă teorie a conspirației, apărând teama că accelerarea particulelor ar da naștere unei găuri negre în lumea întreagă, care ar deveni astfel nesigură.
Și terminarea calendarul mayaș pe 21 decembrie 2012 a adus în atenția oamenilor o nouă teorie a sfârșitului lumii. Cercetătorii au respins ideea că sfârșitul calendarului a fost conceput pentru a semnala Apocalipsa.
„Nibiru și alte povești despre planete misterioase sunt o farsă de pe Internet”, a afirmat NASA într-o declarație din 2012. Concluzionăm că planeta Nibiru nu există, ci este o interpretare a unui numerolog.
Ne vedem pe 24 aprilie 2018!

Ultimile din

Mergi la SUS