Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nu trebuie ignorat, pentru ca nu este deloc un semn bun! Motivul pentru care unii oameni se înroșesc imediat ce consumă alcool

in Diverse de

Unele persoane se trezesc ca fata lor se inroseste imediat ce consuma chiar si o cantitate mica de alcool. Desi nu si-au facut niciodata probleme in legatura cu acest fapt, fenomenul nu ar trebui ignorat, pentru ca nu este deloc un semn bun.

Nu toţi cei care consumă alcool se „îmbujorează” intens – cei cărora li se întâmplă aşa ceva au o anumită caracteristică genetică, legată de o insuficienţă enzimatică. Recent, medicii sud-coreeni au descoperit o altă corelaţie importnată: persoanele care se înroşesc la faţă când beau alcool sunt mai predispuse la hipertensiune arterială, deci trebuie să aibă o grijă sporită de sănătatea lor.

Acei oameni care se inrosesc imediat ce consuma putin alcool sufera de fapt de o afectiune denumita reactie de inrosire a fetei. Practic, ei isi otravesc corpul de fiecare data cand beau alcool.

Simtomele acestei afectiuni sunt: inrosirea tenului, greata, durerile de cap si intetirea ritmului cardiac. Acest lucru se intampla din cauza acetaldehidei. Acest compus chimic se formeaza imediat ce alcoolul intra in contact cu ficatul. Aceasta se transforma rapid in acetat, in cazul oamenilor normali, potrivit gandul.info.

In cazul celor care sufera de reactia de inrosire a fetei la alcool, transformarea acestuia din urma in acetaldehide se produce mai lent, iar rezultatele sunt: un risc mai mare de otravire cu acetaldehide, risc crescut de aparitie a cancerului cavitatii bucale si la nivelul gatului. Aceasta afectiune se transmite genetic, originea ei fiind identificata in China centrala si, pentru ca are origine genetica, nu exista leac pentru ea.

Cu alte cuvinte, cei care se înroşeau când beau aveau un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arterială la niveluri de consum mai mici decât cei ce nu aveau reacţia de înroşire a feţei. Rezultatele au fost publicate în jurnalul Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Consumul excesiv de alcool este un factor de risc binecunoscut pentru apariţia hipertensiunii arteriale, iar aceste noi descoperiri sugerează că persoanele care prezintă reacţia de înroşire a feţei au un risc mai mare, chiar dacă beau mai puţin comparativ cu cei care nu prezintă acestă reacţie la alcool.

După opinia autorilor articolului, „medicii ar trebui să ia în considerare reacţia pacienţilor la alcool atunci când evaluează riscul acestora de a face hipertensiune.”

Persoanele care se înroşesc la faţă când consumă alcool au şi un risc mai mare de a dezvolta cancer al esofagului, au arătat cercetări anterioare. Pe de altă parte, alte studii arată că, în ţările unde o mare parte a populaţiei prezintă gena asociată cu această reacţie, rata alcoolismului este mai mică, poate din cauza efectelor neplăcute pe care le resimt, când consumă lacool, cei care nu pot metaboliza eficient acetaldehida.

Încă nu se ştie de ce această reacţie măreşte riscul apariţiei hipertensiunii, dar se crede că acumularea acetaldehidei ar fi cauza. E posibil, spun cercetătorii, ca acetaldehida să producă dilatarea vaselor de sânge din piele şi alte organe periferice, scăzând astfel fluxul sanguin spre organele centrale ale corpului; în acest caz, organismul ar încerca să compenseze alimentarea mai redusă cu sânge a acestor organe secretând hormoni care să mărească presiunea sângelui în vase (tensiunea arterială.)

Ca urmare a acestor descoperiri, specialiştii recomandă persoanelor care prezintă reacţia de înroşire a feţei la ingestia de alcool să limiteze  consumul de băuturi alcoolice, pentru a preveni apariţia hipertensiunii.

Ultimile din

Mergi la SUS