Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nu știi cum să îți mai amenajezi curtea? Uite aici trei stiluri care te pot inspira

in Diverse de
horacredit.ro/

Ți-ai terminat de amenajat casa visurilor tale și acum trebuie să te ocupi de curte și nu știi de unde să începi? Sau te-ai plictisit de felul în care arată locurile în care îți petreci timpul liber la o gură de aer proaspăt? Dacă te încadrezi în vreuna dintre aceste două categorii, atunci sigur ai luat în calcul reamenajarea curții. Mai jos găsești o scurtă listă cu stiluri în care poți face acest lucru, fiecare corespunzând preferințelor estetice și modului de viață diferit de la om la om.

Stiluri populare de amenajare a curții

Stilul rustic

         Acest stil se adresează persoanelor care apreciază tot ce este mai tradițional din portul și tradițiile unui popor, indiferent de zona geografică la care ne referim. Cei care își amenajează astfel proprietatea aleg foarte multe elemente din lemn de decor: balansoare, scaune rotunde care imită buturugile, mese cu picioare sculptate și tot felul de alte lucruri mici, dar de efect, amplasate pe pereții casei sau într-un foișor. Stilul rustic transmite confort și o stare de calmitate mai rar de atins.

Stilul modern

         Se poate presupune că oamenii când aleg astăzi să își amenajeze o curte pentru o bună perioadă de timp nu vor să se reîntoarcă la tradiții, ci din contră, să se uite imediat în jurul lor. Ce observă? Curțile amenajate astăzi în „stil modern” predomină în eleganță și în plasarea câtor mai puține elemente de decor. Se caută o curte cât mai aerisită din punct de vedere vizual, dar cu obiecte de bun-gust și cu flori grandioase pentru înfrumusețare. Adesea se mai practică și pavarea unor scurte alei din piatră, pentru un efect și mai pătrunzător, piatră concasată albastru-cenușiu, pe rotanis.ro, pe care o poți folosi pentru a delimita zone din proprietatea ta, în timp ce păstrezi o atmosferă de împlinire personală. Cu siguranță genul acesta de curte poate să stârnească invidie și admirație deopotrivă în privitori.

Stilul oriental

         Dacă ești o persoană care nu vrea să intre în rândul lumii și să întoarcă privirile vecinilor la terminarea amenajării, atunci ar trebui să verifici ce presupune amenajarea unei curți în stil oriental. Aici intră în special stilul japonez, preferat de oamenii care caută să se împlinească spiritual prin decorarea locuinței și casei, dar și stiluri mai puțin cunoscute, cum sunt cele specifice culturii turce, armene etc. În mare, trebuie să îmbini atât plantele exotice care au reușit să se obișnuiască climei din țara noastră (cum este cireșul japonez), cu foișoare din lemn sculptate cu motive orientale sau chiar statui specifice divinităților din aceste culturi. Un iaz cu pești este de asemenea un motiv specific acestui stil.

Acestea fiind spuse, acum ai de unde alege cum să îți amenajezi proprietatea. Este important să faci o introspecție despre tine, gusturile tale și să chestionezi și ceea ce preferă familia ta. După ce te hotărăști, îți rămâne doar să consulți un expert în design exterior și să pleci la cumpărat de materiale.

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS