Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nu răspunde și nu suna înapoi daca ești apelat de numere „ciudate” din afară!

in Sanatate de

Sute de români s-au plâns în ultimele zile că au fost sunaţi de pe numere cu prefixe din alte ţări, printre care numeroase din Africa.
În ultima lună s-au intensificat apelurile de pe numere necunoscute, primite din ţări străine şi îndepărtate.

Numeroşi români au povestit pe reţelele de socializare că sunt apelaţi cu numere ”ciudate” din afară: unele cu prefix de Europa de Est, altele din Chad, Maldive, Mali sau Guineea.

„Am fost sunat astăzi şi acum 8 zile de nişte numere cu prefixe din alte ţări. Par să fie din Maldive, respectiv Ciad, primul apel am apucat să închid eu că n-am ştiut numărul, şi cel de astăzi a fost un beep scurt care s-a oprit înainte să-mi dau seama că îmi sună telefonul”, a povestit un utilizator pe Reddit.

„De ieri mă tot sună un număr ciudat şi lung, din câte am înţeles provine din Angola, dar nu cunosc pe nimeni acolo! Am înţeles că a sunat pe multă lume! Nu înţeleg ce vrea? De unde are numărul meu? Este enervant! Cum pot scapă de el?L-am adăugat la lista neagră, dar observ că tot apare că m-a sunat, nu ştiu ce să fac? De răspuns, nu răspund, asta e clar!” a povestit online o altă persoană a afectată.

„Şi eu am fost sunat săptămâna asta de vreo 3 ori în total, de numere din Madagascar şi de unul din Maldive, acum că citesc ce zice lumea pe aici, mă simt mai bine, credeam că sunt singurul… Evident că le-am blocat după ce mă sunau. Eu sunt pe Vodafone.”, a povestit un alt utilizator.

„Da, sunt pe Orange, foarte des. Azi încă nu a sunat, dar tot timpul e alt număr. Albania, Lituania, Muntenegru, Londra, Seychelles, Bosnia, Italia.” este un alt comentariu. Foarte multi abonați s-au plâns pe www.listaabonatilor.ro.

Astfel de cazuri au fost sesizate şi anul trecut când companiile de telefonie au recomandat clienţilor să nu răspundă sau să nu apeleze înapoi, luând în calcul existenţa unor înşelăciuni, inclusiv o reţea specializată în atacuri informatice.

Sursa: StirilePROTV

Ultimile din

Mergi la SUS