Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„NU MAI DAȚI VINA PE PROFESORI, EDUCAȚI COPIII PÂNĂ A MERGE LA ȘCOALĂ!”

in Educational de

Asistăm la tot mai multe conflicte între elevi şi profesori în ultima vreme. Cu cât sunt mediatizate mai mult, cu atât evenimentele capătă dimensiuni mai exagerate, iar polemicile devin mai numeroase. Unii îi critică pe profesori, alţii consideră că de vină sunt „cei şapte ani de acasă”, respectiv educaţia defectuoasă a copiilor în familie.
Psihologul și psihoterapeutul Cezara Dilevschi spune că educația copiilor se face acasă, de către părinți și a venit timpul să nu mai dăm vina pe profesori.

„Nu cred că noi trebuie să punem tot greul pe umerii pedagogului și să zicem că el este vinovat, haideți să pregătim copiii noștri pentru școală și să nu punem accentul doar pe niște abilități intelectuale, să știe să citească, de exemplu. Asta nu e chiar atât de important în primul an de școală” spune Cezara Dilevschi.

Copiii trebuie învățați să-și gestioneze emoțiile și atunci vor putea evita mai ușor situațiile de conflict.

„Dacă copilul vine în primul an de școală fără niște abilități cum ar fi managementul conflictului, atunci, la capitolul socializare, avem foarte multe probleme. Este important ca el să știe cum să soluționeze conflictele, să poată să-și gestioneze corect emoția de furie și de frică, să poată să-și împartă lucrurile și să coopereze. Dacă copilul nostru intră cu aceste abilități în clasa întâi, atunci el nu va avea nicio problemă la capitolul disciplină în școală”, spune Cezara Dilevschi.

Cezara Dilevschi afirmă că unele școli au înțeles că educăm oameni, nu roboți. Pe lângă cunoștințele generale, copiii au nevoie de afecțiune, de înțelegere. Profesorii acordă mai multă atenție la acest capitol, studiază mai mult, unii chiar se interesează și de psihologie.

Ultimile din

Mergi la SUS