Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nu mai are nicio jena. Tariceanu explica cu seninatate de ce politicienii corupti trebuie sa fie numiti in functii importante din stat

in Sanatate de

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a facut iar o declaratie aberanta. Acesta a sustinut ca sunt normale numirile in functii de conducere a unor politicieni suspectati de comiterea unor infractiuni prin faptul politicienii acuzati de ilegalitati sunt majoritari, iar cei curati sunt minoritari.

Declaratiile sefului ALDE prin care promeaza politicienii corupti au venit dupa ce judecatorii  Tribunalului Dolj au decis sa mentina controlul judiciar in cazul consilierului de stat Darius Valcov, fost primar al Slatinei, la termenul de miercuri al procesului in care a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de luare de mita si trafic de influenta. Totodata, magistratii doljeni au fixat urmatorul termen in acest proces pentru data de 14 martie. In acest dosar, Darius Valcov a fost trimis in judecata in 2015, pentru doua infractiuni de luare de mita si trafic de influenta.

Dupa aceasta decizie a magistratilor, presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca Darius Valcov, noul consilier al Vioricai Dancila este un ”om competent”, care i-a facut o impresie foarte buna, afirmand ca 70% dintre oamenii politici au dosare si punand acest lucru pe seama unei ”miscari de epurare a elitelor”.

”Este o decizie la latitudinea primului ministru care are tot dreptul sa isi selecteze grupul de consilieri. Il cunosc pe Darius Valcov. Am lucrat de peste un an de zile cu el direct, nemijlocit, pe programul de guvernare. Il cunosc si din perioada in care a fost ministru de Finante (…) a facut o impresie foarte buna”, a declarat presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

Reamintim ca fostul ministru de Finante Darius Valcov, cercetat in mai multe dosare penale, a fost numit, marti, consilier de stat in aparatul propriu al prim-ministrului, potrivit deciziei Vioricai Dancila, publicata in Monitorul Oficial. Miercuri, in prima zi de cand a fost numit consilier al premierului, Darius Valcov a fost audiat la Tribunalul Dolj, intr-un dosar in care este judecat pentru doua infractiuni de luare de mita si trafic de influenta.

Presedintele ALDE a spus ca Darius Valcov este un om ”competent”. ”E un om competent si sper sa isi poata aduce contributia in cadrul cabinetului doamnei Dancila la elaborarea, rafinarea unor propuneri si urmarirea transpunerii programului de guvernare”, a spus Tariceanu.

Cat priveste priveste faptul ca Darius Valcov a fost trimis in judecata, Tariceanu a afirmat ca ”70% din oamenii politici au dosare si probleme de imagine”.

”Daca stam sa ne uitam bine cred ca 70% din oamenii politici au dosare si probleme de imagine. Dosarele se fac pe banda rulanta. Li s-au facut dosare lui Sevill Shhaideh, Rovanei Plumb, Paul Stanescu, s-au redeschis dosare. Este o miscare de epurare a clasei politice in Romania si a elitelor in general”, a raspuns Tariceanu, intrebat daca Valcov nu are o problema de imagine. Sursa: Aktual24.ro

Ultimile din

Mergi la SUS