Noua tehnologie americana, „The Kaki New Deal”: Soldatul american va produce curent electric mărșăluind

in Curiozitati/Stiinta de

Inovația tehnologică ar putea echipa bocancii soldaților americani cu dispozitive care să le permită să se folosească de proprii pași de marș pentru a își încărca din mers cu energie device-urile electronice. Aceleași dispozitive le-ar putea permite comandanților lor să le depisteze și monitorizeze permanent poziția pe câmpul de luptă, chiar și în zone fără acoperire GPS.

Armata Statelor Unite a atribuit recent un contract în valoare de peste 16 milioane dolari firmei Robotic Research LLC, de dezvoltare a unor senzori care ar urma să fie montați pe bocancii militarilor. Soldații poartă cu ei tot mai multe dispozitive electronice, cum ar fi sisteme de transmisiuni sau tablete digitale, care trebuie reîncărcate cu curent electric în locuri unde este greu să găsești o priză, scrie publicația militară Army Times.

Practic, este vorba de tălpici de bocanci ce au încorporate minuscule mecanisme rotaționale și minigeneratoare, ce produc sarcină electrică la fiecare pas făcut. Dezvoltatorul este la al doilea prototip, primul creându-le soldaților o senzație nenaturală în talpă și îngreunându-le deplasarea.

Sursa: Profit.ro