Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Statele Unite sunt îngrijorate. Coreea de Nord deține probabil mai mult combustibil nuclear militar decât se estima până în prezent

in Extern/ExtraNews de

Într-un raport al Institutului american 38 North, cu sediul la Washington, care se bazează pe analiza imaginilor filmate din sateliți asupra unui laborator radiochimic de la centrala nucleară Yongbyon, din perioada septembrie 2016-iunie 2017, se arată că regimul de la Phenian condus de Kim Jong-un, probabil ar fi putut reprocesa mai multa plutoniu decât se credea până acum, ceea ce i-ar permite să-și suplimenteze capacitățile militare nucleare.
Statele Unite sunt îngrijorate deoarece imaginile din laboratorul radiochimic arată că există cel puțin două cicluri de reprocesare(despre care nu se știa) utilizate pentru producerea „unei cantităti nedeterminate de plutoniu care poate crește stocurile atomice militare ale Coreei de Nord”.
Un raport al expertului american nuclear Siegfried Hecker, care a fost publicat de 38 North în septembrie anul trecut, a estimat că în Coreea de Nord sunt stocuri de plutoniu de 32 pană la 54 de kilograme, suficiente pentru șase până la opt bombe, însa experții de la 38 North au estimat în aprilie că regimul comunist din Coreea de Nord ar putea avea până la 20 de bombe nucleare.
Coreea de Nord produce bombe nucleare folosind uraniu și plutoniu și a testat cinci bombe de acest tip până in prezent. Experții declară că regimul condus de Kim Jong-un ar putea încerca un alt test, în ciuda eforturilor internaționale de a-și reduce programul.

Mergi la SUS