Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Noi ambasadori în România: Peru, Italia, Côte d’Ivoire şi Cambodgia

in Extern/ExtraNews/Politic de

   Președintele României, Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni, patru noi ambasadori străini, care i-au prezentat scrisorile de acreditare. Aceştia sunt María Eugenia Echeverría Herrera, ambasadorul Republicii Peru, Marco Giungi, ambasadorul Republicii Italiene, Gilbert Largaton Ouattara, ambasadorul Republicii Côte d’Ivoire şi Ker Vicseth, ambasadorul Regatului Cambodgiei, anunţă Preşedinţia României

   Președintele Klaus Iohannis a urat fiecărui ambasador bun venit și succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităților române în acest sens.

   Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Republicii Peru, María Eugenia Echeverría Herrera, președintele României a evidențiat deschiderea țării noastre pentru aprofundarea și diversificarea relației cu Peru, de care ne leagă o relație diplomatică îndelungată. La rândul său, ambasadorul Republicii Peru a confirmat nivelul bun al dialogului politico-diplomatic, confirmat inclusiv prin organizarea, în aceeași zi, la București, a unei runde de consultări pe linia ministerelor de externe. Cei doi interlocutori au mai accentuat interesul existent pentru dinamizarea schimburilor comerciale și pentru creșterea investițiilor reciproce, inclusiv prin impulsionarea contactelor directe între reprezentanții mediului de afaceri și prin implicarea autorităților locale.

   În discuţia purtată cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, Iohannis a făcut referire la importanța menținerii la un nivel ridicat a relațiilor privilegiate dîntre cele două țări, reflectate în Parteneriatul Strategic Consolidat și în frecvența contactelor politice. Referindu-se la excelența relațiilor politice, economice și culturale dintre cele două țări, ambasadorul Republicii Italiene a asigurat că guvernul țării sale apreciază contribuția valoroasă a comunității românești la dezvoltarea societății italiene. Președintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranța în menținerea bunei colaborări cu partea italiană în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă comunitatea românească în Italia şi a salutat poziția exprimată de partea italiană în ceea ce privește viitorul Europei, „care denotă înțelegere față de abordarea părții române”.

   Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Republicii Côte d’Ivoire, Gilbert Largaton Ouattara, Președintele Klaus Iohannis a exprimat interesul pentru întărirea cooperării bilaterale, cu accent pe dimensiunea economică, îar în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Cambodgiei, Ker Vicseth, președintele României și-a manifestat interesul pentru aprofundarea dialogului politic bilateral și pentru stimularea cooperării în domeniul economic. Ambasadorul Regatului Cambodgiei a evidențiat importantul progres economic înregistrat de țara sa, care deschide calea colaborării în domenii precum agricultura, turismul, telecomunicațiile sau sectorul bancar. În acest context, a salutat pașii înregistrați în vederea dezvoltării cadrului juridic bilateral, cu accent pe facilitarea vizelor. (foto: presidency.ro)

Mergi la SUS