Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nicuşor Dan reales şef al Uniunii Salvaţi România. Deja îşi pregăteşte un guvern din umbră

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Nicuşor Dan a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România, cu 173 de voturi, la primul congres al acestei grupări politice, care a avut loc în acest weekend, la Cluj. Este urmat de Emanuel Ungureanu cu 61 de voturi, Şerban Marinescu cu 14 voturi şi Cornelia Florina German, cu doar trei voturi.

   Tot cu acest prilej au fost aleşi noii vicepreşedinţi ai USR: Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Cristian Seidler şi Raluca Amariei. În cadrul congresului s-a ,mai dezbătut nou statut al Uniunii. „Cerem politicienilor integritate și transparență și aplicăm aceleași criterii când este vorba despre noi înșine. Statutul USR se bazează pe democrație internă, integritate și transparență față de membrii USR și față de societate. Acest statut este o noutate în politica românească”, a definit Nicușor Dan, președintele USR, documentul votat de Congres, citat de USR România. .

   Statutul USR împarte puterea de decizie între Congres, Președinte, Biroul Național, Comitetul Politic și membrii săi. Spre deosebire de Președinte și Biroul Național, alese de Congres, Comitetul politic este un organism de conducere colegial, un mini-congres, din care fac parte membrii Biroului Național, parlamentarii și europarlamentarii USR, președinții filialelor județene și al filialei Diaspora, Liderii de Grup ai consilierilor locali USR. Membrii USR au puterea de a se pronunța asupra deciziilor cu impact pe termen mediu și lung prin referendumuri interne. Statutul mai prevede limitări temporale privind deținerea funcției de președinte al partidului și incompatibilități pentru cea de secretar general. Funcția de Președinte al USR poate fi deținută de aceeași persoană pe o perioadă de maxim zece ani, la calculul acestui termen luându-se în considerare atât anii consecutivi, cât și cei neconsecutivi în care a deținut funcția.

   USR își propune în statut să fie cel mai transparent partid din România. Astfel, bilanțul contabil și raportul comisiei de cenzori privind finanțelor partidului vor fi făcute publice pe site-ul USR iar orice membru al USR poate avea acces la documentele contabile ale partidului, iar procesele verbale ale ședințelor Biroului Național vor fi disponibile, la cerere, birourilor locale și județene. „Obiectivele noastre pentru următorii doi ani, înainte de cele patru cicluri de alegeri care urmează, sunt ca USR-ul să devină al doilea partid din România, să se bată cu șanse la primăriile marilor orașe la alegerile locale din 2020, să obțină un scor la alegerile parlamentare care îi permite sa numească prim ministrul în 2020. Vom avea un guvern din umbră cu care sperăm să preluăm puterea în 2020″, a spus Nicuşor Dan. (foto: pagina facebook Nicuşor Dan)

Ultimile din

Mergi la SUS