Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Niciun tren nu mai circulă pe Valea Jiului! Accident feroviar!

in ExtraNews de

   Traficul feroviar pe Valea Jiului este complet întrerupt, din cauza unui accident feroviar petrecut sâmbătă, când unui tren marfar i-au cedat frânele şi a deraiat, câzând într-o răpâ. Cei doi mecanici ai locomotivei care tracta garnitura au murit în accident.

   Circulaţia trenurilor a fost întreruptă complet pe Valea Jiului, după ce sâmbătă după amiaza, un tren de marfă compus din 16 vagoane, aparţinând unui operator privat, a deraiat între staţiile Baniţa şi Merişor, pe calea ferată ce face legătura între Petroşani şi Simeria, anunţă CFR Infrsatructură. Locomotiva şi 14 dintre vagoane sunt deraiate sau răsturnate, iar cei doi mecanici şi-au pierdut viaţa în accident: Trenul asigura un transport de reziduuri metalice pe relația Slatina-Curtici şi, la un moment dat, i-au cedat frânele.

   Pentru continuitatea traficului feroviar in această zonă, CFR SA asigură, între staţiile Petroșani și Pui, în ambele direcţii, transbordarea călătorilor cu microbuze și autobuze, pentru trenurile locale, călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

   Trenurile de lung parcurs – Inter Regio – care circulă spre Arad sunt redirecționate pe direcţia Filiași-Orșova-Timișoara-Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroșani, cu transbordare auto Petroșani – Pui, călătorii fiind apoi preluați de alte trenuri care au traseu comun.

   Duminică, s-a intervenit cu utilaje speciale pentru refacerea liniei electrice de contact şi a căii ferate, infrastructura feroviară fiind distrusă pe ambele fire, pe o distanță de aproximativ 200 m. Evenimentul va fi anchetat de Agenția de Investigare Feroviară (AGIFER). (foto: CFR Infrastructură)


Ultimile din

Mergi la SUS