Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ne întoarcem din nou la C.A.P. – uri, dar în alt fel…

in Diverse/ExtraNews/Politic de

   Secretarul general adjunct în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, George Sava, a participat la o întâlnire cu fermierii care își desfășoară activitatea în sectorul legumicol sau pomicol, constituiți în diferite forme de organizare sau interesați de asociere și accesare a fondurilor europene, de pe raza județului Buzău, unde s-a discutat şi avantajul asocierii fermierilor în… cooperative agricole de producţie, anunţă un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

   Întâlnirea a avut loc la sala de ședințe a Consiliului Județean Buzău, iar obiectivul principal al ei l-a constituit identificarea soluțiilor în vederea realizării unor proiecte integrate privind producerea, valorificarea şi procesarea producției de legume și fructe, prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, de către fermierii din bazinele legumicole și pomicole din județul Buzău.

   În cadrul întâlnirii s-a pus accent pe încurajarea asocierii producătorilor agricoli și înființarea de cooperative agricole, grupuri de producători, organizații de producători, în vederea unei valorificări mai eficiente a producției realizate și accesarea mai facilă a fondurilor europene, precum și sprijinirea construirii în bazinele legumicole și pomicole a unor centre de colectare, procesare legume-fructe și depozite frigorifice, unul din obiectivele propuse prin programul de guvernare.

   De asemenea, au fost subliniate avantajele pe care le poate avea o formă de organizare de acest tip ca de exemplu valorificarea unor cantități mai mari de produse, de o calitate superioară, la un preţ mai bun, într-un timp mai scurt. Prin intermediul formelor organizate ale fermierilor se pot încheia contracte cu marile reţele de magazine.

   Alături de secretarul general adjunct la întâlnire s-au aflat specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (Direcția Generală Politici Agricole, Direcția Generală Dezvoltare Rurală), Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Direcției pentru Agricultură a Județului Buzău, Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, Fondului de Garantare a Creditului Rural – IFN-S.A. (foto: madr.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS