Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Ne-am lovit de prejudecăţi”. Motivul pentru care Dana Nălbaru şi soţul ei, Dragoş Bucur, şi-au retras copilul de la şcoală, optând pentru sistemul home schooling

in Monden de

Dana Nălbaru împreună cu soțul ei, Dragoș Bucur, au hotărât ca fiica lor în vârstă de 9 ani să nu mai meargă la școală, ci urmează să învețe în sistem home schooling. Dana este conştinentă că vor avea de înfruntat multe lucruri necunoscute, dar în acelaşi timp are încredere că toţi trei vor reuşi în acest demers.

Mama, tatăl şi Sofia şi-au expus punctele de vedere în acest sens, dezvăluind motivele care i-au dus la aceasta hotărâre, conform viva.ro.

„Am retras-o  pe Sofia de la școală. De tot. Am ales că ea să învețe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac și fără constrângeri, fără competiții impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a luă această decizie și ne-am “facut temele” înainte de a ne aruncă spre un asemenea viitor. Am vorbit cu oameni care își educa în mod similar copiii, citim mult despre asta și ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viață, conștienți fiind că noi vom fi cei care va trebui să o ajutăm și să o susținem în tot acest proces. Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură.

Ne-am lovit de prejudecăți și știm că e abia începutul unui lung șir de provocări atât din partea societății cât și din partea necunoscutului care ne așteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună, toți trei, în această decizie și e una asumată.”

„Potențialul Sofiei a fost principalul factor în această hotărâre, precum și faptul că sistemul de învățămant actual este depășit pentru vremurile pe care le trăim”.

Dragoș Bucur a povestit cum acesta a fost cel mai relaxat început de an școlar pentru Sofia. „Ieri, în prima zi de ne-școală Sofia a făcut primul curs de scenaristică, a stat 2 ore în față calculatorului făcand matematică și altă oră jumătate  invătand programare pe calculator la cursurile online Khan Academy.”

Sofia a mărturisit că a crezut inițial că este o glumă când părintii au anunțat-o că nu va mai merge la scoală. S-a bucurat enorm insă când a auzit că va merge la cursurile care îi plac: karate, robotica, skateboard, dansuri, chineză, engleză, scenaristică, pictură și multe altele, relateaza b1.ro.

În prima zi de scoală, Sofia a avut scenaristică, unde a petrecut două ore foarte interesante.

„Dupa ce am ajuns acolo au urmat două ore super în care mi-am dezvoltat scenariul (o să fac un super film) și am discutat tot felul de lucruri pentru că sunt curioasă să știu cum să îl scriu. După o zi ÎN CARE M-AM ȘI JUCAT am făcut o seară de lectură, cu vecină mea Măria, în timpul căreia am povestit despre unele cărți pe care le-am citit.”

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS