Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Mu, continentul din Pacific, disparitii misterioase in Oceania si mistere in California

in Curiozitati de

Colonelul si marele calator de la inceputul secolului, James Churchward, e cel care care a avut privilegiul de a fi primul occidental care a luat cunostiinta de extraordinarele documente asupra carora veghea un preot budist din Birmania. Churchward a aflat din ele despre existenta si intreaga istorie a legendarului continent Mu care ocupase odinioara, cu peste zece milenii inaintea erei noastre, o mare parte a imensului Ocean Pacific. Cu siguranta ca nu era vorba de o mistificare sau de falsuri delirante, deoarece faptele au putut fi confirmate prin comparatii metodice intre documentele studiate de Churchward si arhivele pastrate la San Jose, in California, ale sediului international al ordinului rozicrucian AMORC. Ceea ce complica problema este frecventa utilizare in aceste documente a numelui Lemuria pentru a desemna continental Mu (in 1935, ordinal Roza-Crucii AMORC a facut un film documentar intitulat “Lemuria, continent pierdut”).

Exista vestigii arheologice impunatoare care atesta existenta unui vast continent pacific scufundat: printre altele, statuile din Insula Pastelui, ruinele ciclopice de la Ponape, din Insulele Caroline. Exista totusi o varianta a disparitiei vastului continent Mu, conform careia un cataclism  astronomic antediluvian ar fi smuls cea mai mare parte a imensei mase continentale ce se gasea pe intinderea ocupata astazi de Oceanul Pacific. Masa violent smulsa s-ar fi adunat la loc in spatiu intr-o masa circulara si ar fi format atunci pe cer Luna.

Pe 3 octombrie 1955, micul iaht Jovita parasea portul Appia din Insulele Samoa, indreptandu-se spre o insula situate la doaa zile de navigatie. Pe 6 noiembrie, el avea sa fie descoperit, abandonat de cei douazeci si noua de ocupanti ai sai, din care nu s-a mai gasit vreo urma, dar complet intact: nimic nu lipsea de la bord, totul era in ordine, nu era nicio urma de lupta, de panica sau incendiu; pe masa eau resturi de mancare, datand de peste doua zile. Nicio furtuna, niciun taifun nu fusese localizat in regiune si, de alrfel, iahtul era nevatamat, fara nici cea mai mica avarie. Nu era singurul caz de disparitie stranie in aceste ape oceanice, mai exact din anumite zone ale acestora. Or, scriitorul Abraham Merritt avusese ocazia sa stranga marturiile unor indigeni polinezieni care urmau sa provoace zambete autoritatilor. Acestia afirmau ca au vazut cum niste oameni de pe o nava sunt rapiti brusc de “demonul scateietor”.

California actuala constituie un vestigiu geologic al Vechiului Continent al Pacificului. Or, California are o serie intreaga de enigma care, chiar si astazi, au de ce san e provoace perpexitatea. Acolo s-au gasit tot felul de inscriptii care nu corespundeau cu nicio scriere cunoscuta. Ele reprezinta totusi asemanari de netagaduit, care nu pot fi in niciun caz rodul unei coincidente, cu ideogramele de pe tablitele de lemn gasite pe Insula Pastelui. E cazul nu numai al Californiei, ci si al statului american situat la nord de aceasta, Oregon (inscriptiile misterioase de la cascada Klamath). Nu trebuie dsa uitam ca insorita Californie, pe langa regiunile urbane foarte populate si atat de bine illustrate cu diverse titluri de presa, cinema si televiziune, are in schimb tritorii a caror populatie e foarte rarefiata si chiar districte muntoase inca incomplete explorate din pricina ca sunt greu accesibile. Asa stau lucrurile cu impunatorul Mont Shasta, unde un sir intreg de marturii demne de crezare atesta supravietuirea unei populatii foarte evaluate, pasnice, evitand sistematic orice contact cu calatorii care se aventureaza in district. Acesti oameni misteriosi sunt de un tip fizic diferit de cel al triburilor indiene cunoscute, asa cum exista cateva in California. Ei par veniti dintr-o asezare necunoscuta, ascunsa chiar in interiorul craterului de pe Mont Shasta, care este un Vulcan stins, unde ajung prin pasaje subterane cunoscute numai de ei. Acesti oameni poseda o tehnica foarte dezvoltata: in regiune, automobilistii au putut constata felul in care o lumina orbitoare le imobiliza deodata masina, fara a o avaria. Efect ciudat de asemanator cu cel semnalat de numerosi observatori ai “farfuriilor zburatoare”.

Ultimile din

Mergi la SUS